Adrian Mititelu, trimis în judecată pentru evaziune şi înşelăciune

Adrian Mititelu, trimis în judecată pentru evaziune şi înşelăciune

9.330
24
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Adrian Mititelu și Gigel Preoteasa, sub acuzația de evaziune fiscală, în forma substituirii, degradării sau înstrăinării de către debitor a bunurilor sechestrate și înșelăciune.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”La 31 ianuarie 2011, urmare a unor debite foarte mari pe care SC Fotbal Club U Craiova SA le avea către bugetul consolidat al statului, în cadrul procesului de executare silită, declanșat împotriva societății în vederea recuperării creanțelor fiscale în sumă de 9.906.095 lei, Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală a întocmit un proces verbal de sechestru pentru bunuri mobile, prin care au fost indisponibilizate drepturile federative de joc ale celor 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/convenții civile în echipa Universitatea Craiova. Cât timp dura executarea silită pentru bunurile sechestrate (drepturile federative de joc ale jucătorilor de fotbal de la SC Fotbal Club U Craiova SA,) debitorul, SC Fotbal Club U Craiova SA, nu putea dispune de acestea decât cu aprobarea dată de Agenția Națională de Administrare Fiscală, după achitarea integrală a sumelor înscrise în titlul executoriu, cu condiția constituirii unei garanții la nivelul sumei poprite sau cu condiția virării contravalorii indemnizației de transfer a jucătorului în contul indicat de organul fiscal.

 
Deși cunoștea aspectele arătate mai sus, SC Fotbal Club U Craiova SA, prin administratorul său și directorul general unic, Mititelu Adrian Marin și prin secretarul general Preoteasa Gigel, fără să aducă la cunoștință intenția de transfer și fără să solicite o aprobare de natura celei menționate anterior, a încheiat la data de 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucător.

 
În baza acestui acord, inculpatul Mititelu Adrian Marin a încasat la 24 martie 2011, într-un cont bancar deschis în aceiași zi la indicația sa, contravaloarea sumei de 1.100.000 euro (5.627.864 lei) din care, în aceiași zi, s-au efectuat ulterior mai multe plăți. La momentul încheierii acordului de transfer, inculpații Mititelu Adrian Marin și Preoteasa Gigel cunoșteau că drepturile federative ale jucătorului erau sechestrate.

 
De precizat este faptul că, jucătorul nu a putut fi legitimat în evidențele clubului cesionar, iar transferul nu a putut fi înregistrat în Liga Profesionistă de Fotbal, întrucât reprezentanții legali ai acestui organism au comunicat cumpărătorului că jucătorul nu putea face obiectul transferului, deoarece Agenția Națională de Administrare Fiscală instituise sechestru asupra drepturilor federative de joc ale acestuia.

 
Această împrejurare nu a fost cunoscută la data de 23 martie 2011 de către semnatarii acordului de transfer din partea clubului cesionar, care, dacă ar fi cunoscut-o, nu ar fi încheiat acordul de transfer și nu ar fi achitat integral suma prevăzută în acest act.
Din suma de bani încasată în condițiile de mai sus, au fost achitate drepturi salariale ale angajaților clubului, iar o sumă importantă a fost transferată în contul unei societăți comerciale controlată prin interpuși de același inculpat.
Suma rămasă a fost executată de bancă, banii fiind transferați în contul pus la dispoziție de organul fiscal.
Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova s-a constituit parte civilă cu suma de 4.032.764 lei, iar clubul cesionar cu suma de 5.627.864 lei.

În cauză, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului mai multor imobile ce aparțin inculpaților Mititelu Adrian Marin și Preoteasa Gigel”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunere de a se menține asigurătorii dispuse în cauză.

24 COMENTARII

 1. #1

  Pai ce-ai facut nea Ady ti s-a indeplinit dorinta ? a venit DNA-ul ?

 2. #2
 3. #3
 4. #4

  Cum poate sa arate omul asta si cati au fost condusi de individul asta incredibil cat de analfabeta este societatea noastra.

 5. #5
  Addicted!
  Data de inscriere
   10-02-2009
  Mesaje
  1537

  La multi ani ,nea Adi !!!

 6. #6
 7. #7

  Da si sper ca si csu wc si olguta sa pateasca la fel !!!

 8. #8
  Maniac
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  4488

  Abia acum?

 9. #9
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   16-07-2009
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  873

  le inchid astia idolul…

 10. #10
  Junior
  Data de inscriere
   09-05-2007
  Mesaje
  53

  Adevarul ca este unul din vechea garda ce a inselat statul cat a putut si nu a ajuns unde ii este locul. Jilava-Rahova-Poarta Alba, dar asta din cauza ca este din Dj va ajunge aici in Craiova la Penitenciarul de maxima securitate.

 11. #11
 12. #12
  De-al casei
  Data de inscriere
   31-10-2008
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  279

  ce-ai facut ma nene ma?

 13. #13
  0-day Member
  Data de inscriere
   16-01-2014
  Mesaje
  8

  Aveti grija sa nu va blocheze adminul !! … Eu am postat mai demult un mesaj anti-Mititelu aici si am primit pe contul de utilizator in sectiunea mesaje din partea administratorului acestei paginii urmatoarele : „Sa-l sugi pe Mititelu de chelie… „, in plus mi-a dat si vreo 3 sanctiuni aiurea ! … Pai este frumos asa prietene admin ?? … Da de nu-l sugi matale ca vad ca-l iubesti asa mult ..

 14. #14

  A da bravo mă ceai făcut te duci la bulău lasă ca stai tovarăși de camera cu mitica si cu Sandu

 15. #15

  Dacă s-ar putea ar face sclavii lui pârnaie pentru el. Știu eu câțiva disponibili…

 16. #16
 17. #17
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  5840

  Daca a gresit si va fi dovedit ca a facut smecherii sa plateasca. Pana la condamnarea finala e nevinovat. Oricum Mitica Dragomir da lectii de moralitate pe la ROmania TV si urla ca e nevinovat de vreo 3 luni de zile…

  V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
 18. #18
  Senior Member
  Data de inscriere
   11-03-2011
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  668

  Mai da ba si tu ochelarii aia de mafiot jos…

 19. #19
 20. #20

  Dorin Padureanu dar nici fcu nu e știința

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.