Patronul Polystart a scăpat de arest

Patronul Polystart a scăpat de arest

12.413
25
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

UPDATE: Cristian Dobre a scăpat de arest. Patronul Polystart a fost plasat sub control judiciar

Cristian Dobre, patronul Polystart, a fost ieri reținut pentru 24 de ore, în dosarul Water Park. Astăzi, procurorii DNA-Craiova, vor cere magistraților Tribunaluli Dolj arestul preventiv. Dobre are 12 capete de acuzare în acest caz.

Anchetatorii susțin că Polystart, una dintre cele trei firme care au lucrat la realizarea Water Park-ului din spatele Parcului Tineretului, a modificat structura de rezistență a unei clădiri, provocând un prejudiciu de peste 1,2 milioane de euro. Procurorii DNA susțin că Dobre a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situațiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului. În acest sens, a fost schimbată integral fără respectarea prevederilor legale structura de rezistență a unei clădiri din cadrul complexului, urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuția lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic inițial și devizul ofertă, astfel încât diferența în plus dintre sumele de bani solicitate și obținute din fondurile europene, respectiv bugetul național și sumele de bani cheltuite pentru execuția obiectivului să fie însușită pe nedrept.

De asemenea, inculpatul Dobre Cristian a acționat atât direct cât și prin intermediul altor persoane inclusiv pentru coruperea celor care aveau sarcina supravegherii executării construcției în conformitate cu contractul de lucrări semnat cu beneficiarul și contractul de finanțare încheiat cu autoritatea de management.

Tot la inițiativa omului de afaceri a fost disimulată și proveniența unei părți din suma pretinsă și primită ca mită de către un diriginte de șantier pentru neexercitarea corespunzătoare a atribuțiilor sale de serviciu, prin încheierea unui contract fictiv de prestări servicii.

Urmare a acestei conduite infracționale, Primăria Craiova și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au fost prejudiciate cu suma totală de5.547.055 lei ( aprox. 1.232.678 euro), care reprezintă în același timp și un folos patrimonial necuvenit realizat de societatea controlată de inculpat.

Cristian Dobre, fostul director al Camerei de Comerț și Indistrie a Olteniei, a fost este acuzat de :participație improprie la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene cu consecințe deosebit de grave, săvârșită în formă continuată (5 acte materiale); instigare la dare de mită; instigare la spălare de bani și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (5 acte materiale). Procurorii au emis ieri în jurul oei 14.00 ordonanța de reținere pentru 24 de ore. Astăzi va fi dus în fața magistrților cu propunere de arestare preventivă.



25 COMENTARII

  1. #1

    Afaceri de milioane de euro cu Primaria condusa de Olguta .Trebuie chemata si Olguta la DNA pentru ca stie cum sau produs aceste fapte,a fost partasa la hotie.

  2. #2

    Nu ai auzit ce au zis la tv.,ziceau ceva de Pavel Badea.Nu-i mai corect sa asteptam?

  3. #3

    La radio sant ai auzit tataie? Primaria a fost condusa de Olguta sau de Badea? Cine semneaza actele cand Primaria face afaceri cu firmele? Olguta nu stia nimic de afacerea asta cu Polystart?

  4. #4

    Studiaza,la tv,am auzit,functionari sunt in primarie.Era perioada cand era usl-ul si pnl,se considerau stapani.Eu am zis sa asteptam,dar tu esti d”dastept”,plimba ursu.

  5. #5

    Afaceri mai degrabă cu badea se pupau în fund amândoi obligau toți angajații să îl voteze pe badea

  6. #6

    Ioan Droc ,ai scoala securitatii,aia de manipulare..Badea a fost consilier..Primarul semneaza toate proiectele mari din Craiova.

  7. #7

    Proiectul era bun realizarea lasa de dorit ca si tine.Aici daca ai inteles este vorba de constructor si de cel care supervizeaza lucrarile.La cat insisti ma gandesc ca s-ar putea sa fii pe langa supervizor.Eu am fost corect si am zis de la inceput sa lasam lucrurile sa le rezolve justitia.MANIPULATORUL se pare ca esti tu.Iar daca ai legaturi cu fosta SECU ma simt linistit.Nici pe timpul lui nea nicu nu ma „induiosau”.

  8. #8

    Vb numai prosti daca nu STI de ce comentezi ???

  9. #9

    Marin Escu stii cum faci ca si Alinuta ea zice ca a castigat la Bucuresti.Si tipa tare Am iesit pe locul3.Ura Am Infrant.

  10. #10
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    47

    Interesant este ca firma Polystart este si una din firmele care au sponsorizat „refacerea fatadelor” pt care Olgutza a tot dat cu subsemnatul la DNA. Cred ca domnul Dobre „a povestit” multe procurorilor in cele 24 de ore de retinere pt ca a primit azi doar control judiciar. Vom vedea in perioada imediat urmatoare … consecintele povestilor dlui Dobre!

  11. #11
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     24-03-2009
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    177

    Il scapara si pe asta…BRAVO ROMANIA! hai ca se poate, mai e de furat, mai sunt stalpi, mai sunt ceva terenuri, tot inainte, mai e doar 1 sfert de tara ramasa nevanduta .
    In toate comentariile, la toate televiziuniile observ lupta asta PSD,PNL,PMP sau care P-ul pulii mele de partid mai e. (Daca chiar observati vreo diferenta intre Larguta, Badita, Le profeseur, Reprezentantul de la Ford,etc…inseamna ca au dat roade pomeniile electorale => sunteti apti pentru sistem).
    Absolut nimeni, candidati, televizuni, comunitate nu pune problema procentului FOARTE MIC de votanti. In Craiova ~100.000(*procent exagerat dupa parerea mea).
    Cu frumosul s-a incercat (aproape fiecare partid a trecut pe la putere in 25 ani) mai raman 2 variante:
    1) Inca o Revolutie(*la modul cum a fost in Islanda/Ucraina, urmaritii parlamentarii si la tomberon cu ei) sa ne luam tara inapoi cat inca mai avem ce.
    2) Plecam din tara! Ii lasam sa fure tot, pana or sa ajunga sa se fure/omoare intre ei.

  12. #12

    Afacerea Water Park nu a fost inceputa de Solomon?

  13. #13

    Daniel Ionut Boruz ,ca sa vad prostii ..cu doi de i .

  14. #14

    Ioan Droc ,tataie ..nu va bucurati prea mult..Olguta Spaguta are multe acuzatii ,de luare de mita,de spalare de bani ..o adevarata hoata.Nu am legatura cu nimeni,daca cineva a furat sa plateasca,indiferent cum se numeste.Primarul nu este raspunzator ?

  15. #15

    Da ,a fost finantat din fonduri Europene ,Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (POR) .Crezi ca intamplator Olguta a fost sprijinita de Solomon ? Nu ..faptele respective sau intamplat in feb 2013 ,cand deja Olguta era la butoane .

  16. #16

    Intrebati pe Solomon si pe Olguta,ei stiu mai bine cum s-a facut mega-afacerea asta cu Water -Park.

  17. #17

    Inca o data iti spun ca ma confunzi.Nici nu ma bucura si nici nu ma intristeaza.Doream un primar psd-ist.Cat priveste dosarele d-nei daca este vinovata este rolul justitiei sa demonstreze vinovatia.Sunteti o persoana mica ka suflet Eu de ka inceputul postari am zis sa asteptam De ce credeti ca trebuie sa zic eu vinovata cand de fapt trebuie sa zica justitia La presedinte a zis justitia ca are o casa obtinute cu acte false si nu am observat nimic.Deci nici macar sa aperi justitia

  18. #18

    Si totusi esti slabut pregatit dtpv.

  19. #19
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-09-2015
    Mesaje
    11

    bai frate au unii o fixatie cu olga ,cand era aurica nu urlati asa , ala era pe fata cu mita, nu niste acuzatii relative cum are tovarasa de la niste dubiosi , cred ca escu o iubeste pe ascuns pe tovarasa….ea a spart pe smecherii cu spatii luate cu spaga de la primarie, stateau baieti cu 2-3 spatii , luau bani gramada din chirie , e normal sa urle

  20. #20

    „desteptul” asta a fost presedinte la Camera de Comert a Olteniei?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.