Protest spontan la Spitalul CFR!

Protest spontan la Spitalul CFR!

4.577
17
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,50)

Zeci de medici, disperați pentru că banii pe care îi primește spitalul pentru a putea fi administrat nu mai ajung, iar furnizorii de utilități bat la ușă, au făcut, în această dimineață, un protest spontan.

 

13022365_10206031381448482_1196186227_nAngajații Spitalului CFR se tem că ar putea rămâne fără electricitate, fiindcă datoria către furnizorul de curent a ajuns la circa 70.000 de lei. Cadrele medicale nu au cerut salarii mai mai mari, ci finanțare pentru ca spitalul să poată funcționa. Fondurile de care beneficiază în acest moment abia ajung pentru plata salariilor, astfel că spitalul a acumulat datorii mari, inclusiv la furnizorul de electricitate. „Avem probleme cu plata la utilităţi, la energie electrică suntem în situaţia de a fi debranşaţi dacă nu facem nişte plăţi de circa 70.000 lei, furnizarea de oxigen va fi întreruptă tot pe aceleaşi considerente. Avem o datorie la bugetul consolidat al statului rezultat în urma stopajului la sursă care se apropie de un milion de lei. Ultimii bani au fost primiţi în decembrie 2015 pentru aparatură medicală”, a spus Radu Lucrețiu, managerul interimar al spitalului.

 

13020117_10206031381528484_880387219_nAngajații spitalui spun că se gândesc cu groază la ziua de mâine. Își fac grij atât pentru viitorul lor, dar cel mai tare îi doare că nu iși pot trata pacienții corespunzător. S-a ajuns în această situație pentru că Spitalul CFR din Craiova este singurul spital din localitate care are o singură sursă de finanţare, respectiv bugetul CNAS. „Este subfinanţare cronică. Cerem o suplimentare de buget şi facem apel la forul tutelar al nostru, ordonatorul de credite care este Ministerul Transporturilor. Avem datorii istorice care au ajuns la circa 2,5 milioane lei şi este riscul foarte mare să ne blocăm activitatea”, a spus conf-univ.dr.Ion Păun. „Nu putem funcţiona atâta vreme cât nu ne putem acoperi datoriile neavând o susţinere din contractul ca singură sursă de finanţare. Nu se pot acoperi dările decât dacă se renunţă la salarii. Orice spital de stat are şi o a doua sursă de finanţare. Nu sunt revendicări salariale, ci revendicarea noastră este să putem profesa aşa, cu dotarea pe care o avem, dacă ministerul mai doreşte să continuăm activitatea. Sau ne închide şi o să aibă cu ce să se mândrească şi noi vom trece în alt sistem: la sănătate, la securitate, la puşcării, vom vedea. Cerem sprijin Ministerului Transporturilor, pentru că suntem într-o situaţie fără ieşire. Putem munci de dimineaţa până seara, putem face şi transplant de cord, noi tot în mizerie vom fi. Cerem dreptul pacienţilor de a putea fi serviţi”, a întărit dr.Mircea Dorobanţu spusele colegului său.

 

Cadrele medicale au ajuns să creadă că se dorește închiderea spitalului pentru teren. În urmă cu câțiva ani spitalul chiar s-a aflat în proces cu persoane care au revendicat spațiul. “Acest spital a fost în litigiu, revendicat. După șapte ani jumate de proces am câștigat, iar avocatul nostru în pledoaria finală a spus că ar fi păcat să ne trezim cu un mall în mijlocul Craiovei”, a spus o asistentă.

 

 



17 COMENTARII

  1. #1

    Pai primaru nostru face Botanica doamne si alte căcaturi prin centru……da așa betivanca știe să se laude ca vezi Doamne ce-a făcut ea la Filantropia……

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     30-10-2006
    Mesaje
    59

    astia ies pe afara cu uniformele si incaltamintea pe care le folosesc si in spital? ne mai miram dupa aia cum rasar infectiile spitalicesti. bravo nenica

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-10-2008
    Mesaje
    664
    Citat Mesaj initiat de CrazyMind
    astia ies pe afara cu uniformele si incaltamintea pe care le folosesc si in spital? ne mai miram dupa aia cum rasar infectiile spitalicesti. bravo nenica

    Asta ai inteles tu din toata stirea ? Si ai simtit nevoia sa comentezi? Este un protest….

    Fa jogging, sa mori sanatos.
  4. #4

    Spitalul CFR nu apartine de primarie, ci de CFR. Pacat de personalul de acolo. Foarte multi profesionisti..

  5. #5
    Junior
    Data de inscriere
     30-10-2006
    Mesaje
    60

    am mai inteles si ca obada ala e un postac prost informat. pentru ca ba desteptule, spitalul cfr se subordoneaza ministerului transporturilor, nu primariei craiova.

  6. #6
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1686

    Sunt probleme mari cu Spitalul CFR, iar Primăria nu a reușit să îl preia deși ar avea mare nevoie de el.

    Trebuie să intre în faliment pentru a putea fi preluat și tare mi-e teamă că va veni acolo un investitor privat (MedLife) și nu Primăria!

    --Optim
  7. #7

    Când văd câtă prostie zace-n unii şi nu se sfiesc s-o etaleze public,îmi vine să vomit!Ce treabă are Spitalul CFR cu primăria?!Spitalul ca şi tot CFRul au fost ruinate de Berceanu,Anca Boagiu şi toți mafioții portocalii-băsişti care au urmat la minister,ŞI CARE SUNT PROTEJAȚI DE ,,STATUL DE DREPT”Maaarş tembel postac Obada Alex!Numele te reprezintă,OBADĂ!Tu eşti făcut la beție ratatule!De câte ori ai băut tu la masă cu primarii,mă împuțit de slugoi de mafioți?!Adu probe!

  8. #8

    Alooo, doamnă care vrei sa ti se spună, dar tu nu ești nici măcar de teapa țiganilor di Fața Luncii…. Vezi ca ai un salon rezervat la Parc la nebuni………ești nebună , păcat că nici măcar nu știi să aduci un argument ca lumea dintr-o discuție……….si, pentru liniștea ta, eu nu am nici o culoare politică, spre deosebire de tine jegoaso……..tu ești sclava PSDului, o curva a politicii craiovene

  9. #9

    Băăă nenorocitule,eu plătesc impozit lunar pe venit cinci salarii,idiotule!Deci nu stau cu mâna întinsă la stat sau la interlopi!Nici nu sunt membră de partid,dar apreciez munca şi faptele bune!Tu ce impozit plăteşti ,sau nu-ți ajunge pentru cât tragi pe nas?!Vai de cei de te-au făcut şi crescut aşa,că şi-au irosit tinerețea!

  10. #10

    Medic,pe dracu!Nici la ecarisaj nu sunt primiți cei ca tine!

  11. #11

    Aaa, mă scuzați nu am știut că am în fața o regalitate……..tipic politicii românești……. Cățeii ca tine latră si își arată colții, iar cei de sus prosperă

  12. #12

    Dacă eu sunt cățel, tu nu ești decât un limbric! Medic ,ai!?Ne întâlnim curând și n- o să-ți placă!

  13. #13

    Aoleu, știi ce mor de frică ))) nu știam eu de ce numai dorm la noapte )))
    Dacă tot vrei sa ne întâlnim, măcar să ne întâlnim în fața Urgentei ca să nu faci mult până la tărgi ))))

  14. #14
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-04-2016
    Mesaje
    43
    Citat Mesaj initiat de kuno
    Citat Mesaj initiat de CrazyMind
    astia ies pe afara cu uniformele si incaltamintea pe care le folosesc si in spital? ne mai miram dupa aia cum rasar infectiile spitalicesti. bravo nenica

    Asta ai inteles tu din toata stirea ? Si ai simtit nevoia sa comentezi? Este un protest….

    Nu mai incerca sa te dai tu destept, ca a punctat foarte bine. Astia au iesit in curte in mizerie, cu incaltamintea aia, asta vroia sa spuna, chiar daca era un porotest, trebuia sa lase sosoni de spital in cabinete, si sa isi ia incaltamintea lor de zi cu zi, ori la noi ma astept sa fie totuna. Este adevarat ca multi folosesc hainele statului plecand de acasa. Nu este indicat sa iesi cu aia afara din spital. Asa ca nu mai vede decat partea protestului, pentru ca asa se inmultesc microbi, de te mananca jegul, si boala prin spitalele din Romania, ca suntem niste needucati, necivilizati, si idioti inconstienti care nu gandim doua secunde, si ne mai miram de ce este asa cum este in tara asta de rahat(cu oameni de rahat) saraca tara nu are nici o vina, ca este pastorita de idioti.

  15. #15

    Mai modereaza cineva pagina asta ? am vazut ca si pe forum e un dezmat total, si nu mai intervine nici un moderator. ALOOOOOO bai retarzilor, chiar nu va mai saturati de injuraturi ?

  16. #16

    Danubiana Orascu Mamaie, eu ti-am mai transmis ceva, iar acum vi si minti ca o nesimtita ca nu simpatizezi mafia pesedista. Pai cine e prieten cu alcooluta larguta vasilexu , tu sau noi ? cine o linge in cur la fiecare stire legata de alcoolista mafiotilor pesedisti, matale cucoana nu noi. Iar acum vi si amennti pe asta in stil mafiot pesedist ca faci si dregi. Da pe bune, cum o sa te intalnesti cu el, ce o sa-i faci de nu o sa-i placa, pe bune ma faci curios, desi nu prea sunt de felul meu, dar ma face curios de data asta cum o babeta lesinata care nu se da sluga mafie pesediste ameninta ca face si drege. Eu daca ti-as da doua flegme in ochi ar fi suficient sa te pun cu botul pe labe, chiar as vrea sa vad ce mafioti ai in spate de te dai asa rotunda ca mari mafioti ca tu faci si dregi. Tu esti doar placut surprinsa si apreciezi JAFUL facut de matracuca asta, si vi sa ne spui noua ca tu doar apreciezi nu susti si lingi cururile mafiei pesediste(desi se vede de la o posta cum o faci) dar fie.

  17. #17

    Sunt prea fericită că vă sfâșiați între voi,că să nu vă ignor!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.