DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a avut loc Ziua Porţilor Deschise, activitate organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Aproximativ 100 de copii au fost oaspeţii polițiștilor, cei mici fiind dornici să afle cât mai multe detalii despre profesia de poliţist.

Echipele mixte formate din poliţist-conductor şi câine au realizat demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor, iar motocicleta de poliţie şi autospecialele folosite zilnic de oamenii legii i-au fascinat pe cei mici.

De asemenea, poliţiştii criminalişti le-au explicat modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Serviciul pentru Acţiuni Speciale a prezentat „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor. Tot cu această ocazie a fost organizată şi o expoziţie cu armamentul aflat în dotarea poliţiştilor.

Alături de polițiști s-au aflat şi colegii din cadrul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Craiova care au oferit sfaturi şi recomandări.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.