Craiova-Pitești se face în baza studiului din 2007

Craiova-Pitești se face în baza studiului din 2007

14.973
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede, construcţia va fi scoasă la licitaţie în baza unui studiu din 2007, ce prevede însă un drum expres între cele două oraşe și nu o autostradă. Prin urmare, licitaţia în derulare, pentru proiectarea la nivel de autostradă, va fi anulată, potrivit economica.net. 

O decizie oficială cu privire la autostrada Craiova – Piteşti urmează să fie luată săptămâna viitoare în Consiliul Tehnico-Economic, a spus pentru economica.net Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. Potrivit acestuia, sunt şanse foarte mari ca varianta aprobată să fie cea a drumului expres, în baza studiului de fezabilitate din 2007. Şi asta pentru a nu fi tergiversată construcţia. Reprezentantul CNAIR a mai explicat că, deşi drumul expres nu este prevăzut cu bandă de siguranţă, autovehiculele vor putea staţiona totuşi fără probleme în caz de necesitate. De asemenea, acesta a menţionat că în licitaţia pentru construcţie vor fi impuse noi exigenţe, precum ar fi cele legate de calitatea materialelor.

Discuţiile privind schimbarea strategiei CNAIR pentru autostrada Craiova – Piteşti au loc după ce premierul Sorin Grindeanu a declarat în vizită la uzina Ford că în această vară va fi lansată licitaţia pentru selectarea constructorului, pentru ca anul viitor să înceapă lucrările. Acest lucru presupune însă demararea construcţiei pe baza unui studiu de fezabilitate din 2007, ce prevede drum expres, precum şi anularea licitaţiei în curs pentru actualizarea studiului şi proiectarea la nivel de autostradă.

În decembrie anul trecut, Compania de Drumuri a scos la licitaţie studiul de fezabilitate şi proiectarea autostrăzii Piteşti-Craiova, la o valoare estimată între 39,4 milioane de lei şi 46,5 milioane de lei.

Sursa: economica.net.

2 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  5497

  Iar Se face?

 2. #2
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2785
  Citat Mesaj initiat de niculicitavi
  Iar Se face?

  A ajuns drum comunal.

  https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.