Pudra pentru față – garanția unui machiaj perfect

Pudra pentru față – garanția unui machiaj perfect

19.245
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nu există un machiaj complex fără aplicarea unei pudre potrivite nuanței naturale a tenului. Remediile decorative pot conține de la particule de aur, argint, elemente minerale, pulbere de orez sau plante vegetale, pâna la oxizi de titan sau fier, ceramide, mătase, vitamine și silicon.
Pudrele matifiante neutralizează excesul de sebum și sunt perfecte pentru zona T. Acestea au funcția de mascare a tuturor  imperfecțiunilor tenului și de îmbunătățirea tonusului.

De regulă femeile cu pielea uscată evită aplicarea pudrei, pentru a combate deshidratarea țesuturilor și a menține nivelul optim de umiditate în celule. Produsele cosmetice pentru tenul uscat dețin o textură mai ușoară și conțin  pigmenți iluminatori, care diminuează efectul de ten ferm sau lipsit de vitalitate.  Alege o pudră cu pigmenți fini, aproape  imperceptibili pentru un rezultat  cât mai natural și discret.

Pudra pentru tenul gras sau mixt are ca scop neutralizarea strălucirii inestetice din zona T, precum și menținerea machiajului pentru o perioadă mai îndelungată.  În plus, reflectă o strălucire subtilă și lasă un aspect proaspăt.

Pudrele pot fi clasificate în următoarele categoriii:

  • transparente – potrivite pentru orice nuanță de piele și fond de ten.
  • nuanțatoare cu pigment – maschează micile imperfecțiuni ale tenului și oferă culoare primerului.
  • minerale – dețin o textură fină și conțin elemente nutritive, precum și pigmenți naturali.
  • colorate, profesionale – sunt alese în conformitate cu nuanța fondului de ten și pot fi de orice culoare, în conformitate cu scopul aplicării.
  • bronzante- pot fi aplicate atât pe față, cât și pe corp. De regulă dețin o textură mată sau sidefată.
  • iluminatoare- reflectă o strălucire naturală în tonuri de auriu, argintiu, roz, bej sau nude.
  • medicinale sau dermato-cosmetice – perfecte pentru pielea foarte sensibilă și predispusă la reacții alergice.
  • corectoare-profesionale-neutralizatoare- contribuie la uniformizarea nuanței tenului și pot fi în tonuri de galben, roz, lila sau în culori

În ce zone ale feței aplici pudra?

Este recomandată aplicarea pudrei doar în zona centrală a feței, adică  în zona T, nici de cum pe toată suprafața tenului, pentru că astfel vei reduce din luminozitatea chipului și vei obține un efect de mască.

Cum alegi pudra de față în funcție de culoarea pielii?

Optează mereu pentru o pudră transparentă. Iar dacă ai o nuanță  neuniformă a tenului aplică o formulă  cu pigmenți colori.

Photo: https://pixabay.com/



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.