DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Ministerul Sănătății, in calitate de Coordonator de investitii pentru Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta 12 – Sănătate, Investitia I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.3 – Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, in calitate de Beneficiar, au semnat contractul de finantare nr. 1248//16/NN/

14.02.2024, pentru proiectul „Modernizarea compartimentului de terapie intensivă nou-născuți al SCJU Craiova”.

Obiectivul general al proiectului: Cresterea capacitatii de diagnostic si tratament al nou-născuților cu afecțiuni critice prin extinderea si modernizarea compartimentului de terapie intensivă nou-născuţi al Spitalului Clinic judetean de Urgenta Craiova.

Valoarea totala a proiectului: 17.554.265,13lei

Valoarea maxima a finantarii nerambursabile: 17.554.265,13 lei, din care:

  • Valoarea eligibila din PNRR: 14.751.483,30 lei
  • Valoarea TVA aferenta cheltuielilor eligibile din PNRR: 2.802.781,83 lei

Rezultatele urmarite prin implementarea proiectului sunt urmatoarele:

Dezvoltarea infrastructurii compartimentului de terapie intensiva nou nascuti al SCJUC, prin investitii in extinderea cu 3 paturi care contribuie la dezvoltarea operationalitatii la nivel regional si local, imbunatatind accesul la serviciile  medicale de calitate.

Asigurarea monitorizarii stării de sănătate a nou-născuţilor critici şi intervenţiile medicale necesare menţinerii lor în viaţă ca urmarea a înnoirii şi completarii echipamentelor din compartimentul de terapie intensiva neonatala a SCJUC, pentru a se evita restricţionarea transferurilor şi punerea în pericol a vieţii unui nou-născut

Imbunatatirea programului de screening ca urmare a dotarii cu echipamente medicale adecvate in vederea depistarii si tratamentului precoce poate ajuta la prevenirea instalarii dizabilitatilor intelectuale si fizice si a bolilor care pot pune viata copilului in pericol.

Creșterea calității actului medical și a nivelului de performanță în compartimentul de terapie intensiva nou nascuti al SCJU Craiova ca urmare a perfecţionarii continue a cunoştinţelor şi abilităţilor profesionale a personalului medical.

Amenajarea unui centru regional de training care are ca scop formarea continuă a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzătoare a pacienților nou-născuți în stare gravă.

 Perioada de implementare: 14.02.2024 – 30.11.2024

Data estimata pentru finalizarea proiectului: Noiembrie 2024

 Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova

Strada Tabaci, nr. 1, Mun. Craiova, judet Dolj

Email: scjuc.general.manager@gmail.com

Nr. Telefon: 0251502202

 Apel de proiecte gestionat de Ministerul Sanatatii finantat din fonduri europene prin Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei si din fonduri nationale.

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei”Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.