Tipuri de implanturi dentare și caracteristicile acestora

Tipuri de implanturi dentare și caracteristicile acestora

15.429
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ceea ce privește aspectul, sănătatea și funcționalitatea dinților și, în general, a cavitații bucale, lipsa unuia sau a mai multor dinți reprezintă una dintre cele mai grave probleme. Acest lucru poate să aibă consecințe atât la nivel fizic, cât și psihic, deoarece cei ce suferă de astfel de probleme se simt mult mai neîncrezători în sine atunci când vorbesc, zâmbesc sau fac alte activități care ar putea să le expună dantura.

În acest sens, cea mai bună opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă sau care nu mai pot fi salvați este implantul dentar. Descoperă mai jos ce este implantul dentar și care sunt caracteristicile diferitelor tipuri de astfel de dispozitive medicale.

Ce este implantul dentar

Implantul dentar reprezintă un dispozitiv protetic, ce înlocuiește, așa cum deja am menționat, unul sau mai mulți dinți lipsă sau afectați în mod iremediabil. Implantul dentar este cea mai bună metodă de a avea, în aceste condiții, unui zâmbet frumos, natural și de a beneficia de o funcționalitate maximă a danturii. În funcție de istoricul medical al pacientului, există mai multe tipuri de implanturi dentare, care pot fi alese în urma unei examinări atente și de comun acord cu acesta. În acest sens, poți apela la un cabinet stomatologic in Craiova, unde specialiștii pot oferi soluții eficiente în ceea ce privește implanturile dentare de calitate.

Ce tipuri de implanturi dentare există?

Putem enumera trei tipuri principale de implanturi dentare, pentru un singur dinte, pentru mai mulți dinți și pentru întreaga arcadă, ce acționează asemenea unei proteze, doar că la un nivel de eficiență și estetică mult mai mari.

 

Înainte de a prezenta cele trei tipuri de implanturi, este o idee bună să înțelegem mai bine cum este realizat un astfel de dispozitiv. Implantul dentar este format dintr-un șurub, din titan sau alte materiale biocompatibile, ce se fixează în maxilar sau mandibulă printr-o intervenție chirurgicală. Pe acest șurub va fi montat un bont protetic, pe care se va fixa, în cele din urmă, coroana dentară.

 

Din punctul de vedere al costurilor, implanturile dentare sunt considerate mai costisitoare. Cu toate acestea, beneficiile oferite pe termen lung nu pot fi trecute cu vederea. Te poți interesa de pretul unui implant dentar in Craiova, la o clinică stomatologică de renume.

Implantul dentar pentru un singur dinte

Acest tip de implant, după cum îi spune și numele, se folosește pentru a înlocui un singur dinte lipsă sau a cărui rădăcină nu mai poate fi salvată și necesită extracție. Implantul dentar nu va afecta cu nimic dinții naturali din vecinătate, nici la inserare în os, nici la montarea coroanei dentare.

Implantul dentar pentru mai mulți dinți alăturați

Acest tip de implant este numit și punte și este folosit pentru înlocuirea a minimum doi dinți. În funcție de numărul de dinți lipsă, se vor realiza implanturi doar la doi sau mai mulți dintre ei, ce vor susține mai apoi coroanele dentare. Avantajul acestui tip de tratament este prețul mai scăzut decât dacă fiecare dinte în parte ar avea propriul său implant.

Implantul pentru întreaga arcadă

La prima vedere, se poate spune că o astfel de lucrare este asemănătoare cu o proteză dentară, însă, comparativ cu aceasta, implantul este permanent și nu va prezenta riscul de a cădea sau de a se dezlipi. Este, de asemenea, mult mai rezistent, dat fiind faptul că întreagă arcadă, superioară sau inferioară, este fixată direct în os. În acest fel, pacientului îi este mult mai ușor să mestece și să vorbească, fiind eliminat riscul ca lucrarea să se desprindă.

 

Este important de menționat că oricine poate opta pentru un implant dentar. Riscurile procedurii sunt minime, iar rata de succes este de peste 99%, în ceea ce privește aspectul și funcționalitatea unui implant dentar.

Sursa foto: Freepik



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.