Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus, joi după-amiază, suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, pentru igienizare şi dezinfecţie finală, ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe cazuri de infecţii cu Clostridium difficile, bacterie care, corelată cu alte afecțiuni, poate duce la deces.
Secţiile în care activitatea a fost suspendată temporar pentru igienizare şi dezinfecţie finală sunt secţiile de neurologie, diabet şi endocrinologie. Potrivit dr.Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, una dintr aceste secţii va trebui mutată pe viitor pentru că sunt supraaglomerate.
„Măsura a fost luată în urma confirmării infecţiei nozocomiale cu Clostridium difficile care provoacă diaree destul de puternică, care duce la afectarea stării de sănătate. La controlul DSP doar unul din cazurile raportate se mai afla internat, restul se vindecaseră şi fuseseră externaţi, dar trebuie luate măsurile de dezinfecţie pentru a nu mai apărea alte cazuri noi”, a afirmat dr.Ştefan Popescu.
Direcţia de Sănătate Publică Dolj a efectuat o anchetă epidemiologică la Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate în luna septembrie şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile. Dr.Bogdan Fănuţă, managerul SJU Craiova, a declarat, miercuri, că din cele şase cazuri două au fost identificate la secţia de neurologie, două la terapie intensivă, unul la un pacient transferat intraspitalicesc, iar un caz a fost identificat la un pacient care s-a internat cu această boală. „Este vorba de o bacterie despre care ştim de mai mult timp. Sunt cazuri pe care le raportăm lună de lună, nu sunt primele cazuri în cadrul spitalului, iar pe lângă aceste cazuri cu Clostridium difficile se raportează şi celelalte cazuri de infecţii nozocomiale care apar fie în terapie intensivă fie în alte secţii. Aceste cazuri sunt externate toate în neurologie, dar nu înseamnă că au apărut toate în neurologie: numai două cazuri sunt apărute în neurologie, două au fost în terapie intensivă i încă doi pacienţi care au fost transferaţi din care unul a fost transferat intraspitalicesc, altul din afara spitalului care a venit cu această boală. Din cele şase cazuri cinci pacienţi au fost trataţi conform protocoalelor impuse de Ministerul Sănătăţii în cursul lunii septembrie (discutăm de cazuri apărute în cursul lunii septembrie şi care au fost raportate la sfârşitul lunii către DSP şi către Ministerul Sănătăţii). La această oră în spital mai există un singur pacient cu această boală„, a declarat managerul Bogdan Fănuţă.