Yummy Veggie: delicii sănătoase și vegane în inima Craiovei

Yummy Veggie: delicii sănătoase și vegane în inima Craiovei

4.984
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,00)

Îți dorești să încerci ceva diferit și să îți răsfeți papilele gustative cu delicii sănătoase și pline de gust? Atunci Yummy Veggie, singurul fast food vegan 100% din Craiova, este alegerea perfectă pentru tine!

Indiferent dacă ești vegan de ani buni, te pregătești de post sau doar vrei să ai parte de o masă fără produse de origine animală te vei bucura de varietatea și gusturile minunate din preparatele Yummy Veggie. Meniul bogat și diversificat îți oferă o mulțime de opțiuni delicioase, de la supe creme sau ciorbă de pleurotus, salate, wrapuri sau boxuri. Bineînțeles nu lipsește nici desertul: clătite cu ciocolată, ciocolată cu banane ori dulceață fără zahăr sau budincă de chia.

Povestea Yummy Veggie apărut în urmă cu un an. Diana și Mirel, doi vegani din Craiova au vrut să aducă și în Oltenia mâncare vegană delicioasă “Ca vegan în Craiova e destul de dificil să ai parte de mese gustoase în oraș.  În călătoriile noastre am descoperit restaurante și fast-fooduri vegane sau cu opțiuni vegane delicioase. Noi ca popor nu suntem obișnuiți cu bucataria 100% din plante și s-a creat greșit ideea că mâncarea vegană e insipidă sau scumpă. La Yummy Veggie demonstrăm contrariul”, povestește Diana.

După ce le-a încolțit ideea unui bussines bazat pe bucătăria vegană, cei doi tineri și-au suflecat mânecile și s-au pus pe gătit. În meniul lor veți găsi atât rețete unice, proprii, cum este Wrap-ul Yummy sau Boxul Yummy, dar și preparate inspirate din cele degustate în fast-fooduri și restaurante vizitate în Europa (UK, Belgia, Grecia, Franta, Italia sau Croația).

Un prânz delicios poate fi supa cremă de linte, urmată de Wrapul Yummy care conține lipie, cartofi pai proaspeți, nu congelați, fâșii de pleurotus marinate după o rețetă proprie, murături (sfeclă roșie, castraveți, gogoșari).  Maioneza și toate sosurile sunt făcute în bucătăria proprie, din ingrediente simple, naturale, fără conservanți, emulgatori sau alte adaosuri nenecesare.

Boxul proteic este de neratat: spanac, quinoa, cartofi dulci, avocado, ciuperci champignon, năut sau fasole, totul aromatizat cu un dressing cu tofu, drojdie inactivă, unt de arahide, oțet balsamic și lapte de ovăz.

La Yummy Veggie se găsesc o mulțime de opțiuni care să păcălească și un creier care poftește la proteină animală: Box cârnăciori (bineînțeles vegani), Box smoked sossage (tot vegani) sau Box v-nuggets.

Beneficiile dietei vegane

Deși dieta bazată pe plante poate părea complicată și foarte restrictivă, veganismul este un stil de viață simplu cu o mulțime de beneficii asupra sănătății. Studiile au arătat că, o dietă bogată în fructe, legume, nuci semințe și cereale integrale ajută la echilibrarea nivelului de zahăr, reglează tensiune arterială, reduce nivelul colesterolului. De asemenea favorizează și pierderea în greutate.

Veganismul nu înseamnă doar mâncare fără produse de origine animală, ci și o atitudine responsabilă față de mediu și față de animale. “La Yummy Veggie, ne pasă nu doar de sănătatea ta, dar și de sănătatea mediului înconjurător. De aceea, folosim doar ambalaje eco-friendly și detergenți prietenoși cu mediul”, mai spune Diana.

Dacă v-am făcut curioși Fast foodul Yummy Veggie  îl găsiți pe strada Amaradia, nr.45. Meniul îl puteți consulta pe pagina de Facebook sau pe siteul vegfood.ro. Puteți comanda direct la nr. 0774068033 sau prin aplicațiile Tazz sau Bolt Food.

Te asigurăm că vei fi răsfățat cu cele mai delicioase preparate vegan, pregătite cu dragoste și atenție la detalii. Alege să îți hrănești corpul și mintea cu alimente sănătoase și delicioase de la Yummy Veggie!



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     02-07-2007
    Mesaje
    0

    Singurul fast food vegan din Craiova, cu excepția lui Red Onion, care, culmea, a apărut cu mult înaintea ”unicului”

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.