Subvenții pentru societățile care angajează absolvenți sau șomeri

Subvenții pentru societățile care angajează absolvenți sau șomeri

1.414
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Angajatorii pot beneficia de subvenţii acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în situaţia în care încadrează în muncă persoane din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, şomerilor cu vârsta peste 45 ani sau şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomerilor care în termen de 5 ani de la data încadării îndeplinesc condiţiile de pensionare sau persoanelor cu handicap.

 

Potrivit reprezentanților AJOFM Dolj, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat:
a) o sumă de 500 lei, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) o sumă de 600 lei, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
c) o sumă de 750 lei, pentru absolvenţii de învăţământ superior.

 

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele menţionate anterior pe o perioadă de 18 luni.

 

Angajatorii care beneficiază de subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea în muncă a absolventilor sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel putin 18 luni.

 

Încadrarea în muncă a şomerilor peste 45 ani sau a şomerilor parinţi,unici susţinatori ai familiilor monoparentale

 

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă 500 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

 

   

Încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap

 

Angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, beneficiază lunar, pe o perioadă de 12 luni, o sumă  500 lei dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă   sau     de      serviciu         cel      puţin   2        ani.

 

Încadrarea în muncă a şomerilor care mai au 5 ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare

 

Angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă de 500 , acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

 

Măsurile de stimulare a ocupării forţei de muncă finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru a căror acordare se prevede, încheierea de contracte sau convenţii cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, se acordă în limita sumelor aprobate în bugetul asigurărilor pentru şomaj cu această destinaţie, cu respectarea prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Informaţii suplimentare privind solicitarea de către angajatori a subvenţiilor prevăzute de lege pot fi obţinute la sediul AJOFM Dolj, Craiova, Str. Eugeniu Carada, nr. 13A, Comp. Relaţii cu Angajatorii, tel 0251/306100.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.