Dolj: Rata mortalității materne, de patru ori mai mare decât rata națională

Dolj: Rata mortalității materne, de patru ori mai mare decât rata națională

1.646
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

15.000 de femei din județele Vâlcea, Dolj și Vaslui vor beneficia de un program de reducere a ratei mortalității materne, care își propune să dezvolte un model de servicii de planificare familială, sănătate reproductivă și asistența gravidelor în zonele defavorizate.

 

Cele trei județe au fost selectate pe baza ratei de sărăcie și a mortalității materne. În județul Dolj, rata mortalității materne este de patru ori mai mare decât rata națională, în timp ce în Vâlcea și Vaslui este de două ori mai mare. Intervențiile din cele 30 de comunități vor contribui la îmbunătățirea competențelor cadrelor medicale, prin servicii medicale integrate, pre și post natale.

 

Dacă ar fi să spun foarte repede ce avem nevoie să se schimbe în România ca mamele să fie altfel tratate un singur cuvânt mi-ar veni în minte — respect, pentru că mamele, indiferent din ce mediu vin, sunt cele care aduc pe lume și cresc copii, iar pentru asta merită să fie respectate„, a declarat directorul executiv al Fundației World Vision România, Daniela Buzducea, la lansarea proiectului.

 

225 de furnizori de servicii medicale din aceste județe, dar și primăriile locale vor fi incluși în proiect. Grupurile țină sunt medicii de familie/medicii de planificare familială, asistentele medicale, asistentele comunitare, moașele, obstetricienii din zona de proximitate urbană; 15.000 de femei, cu vârste cuprinse între 15 și 40 de ani, și autoritățile locale din cele trei județe.

 

Programul se va desfășura în următorii trei ani și este finanțat din fonduri obținute de World Vision România ca parte a unui grant global MSD for Mothers, ce se ridică la 500.000 de dolari.



5 COMENTARII

  1. #1

    In Dolj moare oricine ajunge in spital.Incepem sa ne punem problema ca nu ne vom intoarce acasa vii sau sanatosi chiar daca problemele de sanatate sunt banale sau par simple.

  2. #2

    Tzara arde si ei stau de reprodus

  3. #3

    Se pare ca nu sunt suficiente cate 4-5 biserici per cartier .

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     17-10-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    494

    Vâlcea, Dolj și Vaslui vor beneficia de un program de reducere a ratei mortalității materne.
    Vâlcea, Dolj și Vaslui sunt judetele cu cea mai mare rata a somajului.

    Vreo legatura? Nu cred…

  5. #5

    Daca am ajuns pe acelasi calapod cu Vaslui eu zic sa ne ducem dracu din Oltenia !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.