Săptămâna prevenirii traficului de persoane

Săptămâna prevenirii traficului de persoane

1.671
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

În perioada 12-18 Octombrie 2015, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – 18 Octombrie, subsumate unei campanii de informare intitulate ”Săptămâna prevenirii traficului de persoane“.

 

Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – 18 Octombrie este un exercițiu de creștere a gradului de conștientizare a populației asupra riscurilor acestui fenomen. Activitățile preventive desfășurate în ”Săptămâna prevenirii traficului de persoane” vor avea drept scop informarea publicului larg cu privire la dimensiunile și formele de manifestare ale traficului de persoane, cât și întărirea capacității de autoprotecție la amenințările acestui fenomen în rândul persoanelor vulnerabile.

 

În acest context, Centrul Regional Craiova va desfășura activități de prevenire în unitățile școlare de pe raza județelor Dolj, Gorj, Olt și Mehedinți, cu sprijinul inspectoratelor școlare județene, precum și al partenerilor instituționali și neguvernamentali.

 

De asemenea, vor fi derulate activități preventive în centrele de plasament din cadrul D.G.A.S.P.C.-urilor județene, precum și în locații publice de pe raza de competență a centrului. În colaborare cu Palatul Copiilor din Craiova vom desfășura activități creative pentru copii având ca temă traficul de persoane.

 

***

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum și a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 Octombrie a fost desemnată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane. Demersul a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni și combate traficul de ființe umane. Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Național al aplicării politicilor în domeniul luptei împoptriva traficului de persoane, având rolul de a desfășura activități de prevenire și monitorizara a acestui fenomen infracțional.

 

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.