Uniforma ar putea redeveni obligatorie în școli

Uniforma ar putea redeveni obligatorie în școli

1.522
34
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Un grup de deputați PSD vrea să reintroducă uniformele în școli. Printre cele mai importante motive invocate pentru susținerea acestei legi se numără creșterea siguranței în școli, precum și evitarea discriminării copiilor care provin din familii fără posibilități materiale și cei înstăriți. „În ultimii 25 de ani s-au amplificat discrepanţele între cetăţeni, respectiv elevi, prin situaţia lor financiară. O parte din cetăţeni, puţini la număr, având o stare materială bună şi foarte bună, care le permite să le ofere condiţii deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, în majoritate, au sărăcit, fiind săraci şi foarte săraci”, afirmă iniţiatorii în expunerea de motive.

 

Fiecare școală își va putea alege modelul uniformei şi semnele distinctive. Acestea se vor stabili de profesori împreună cu părinții și elevii. „Întotdeauna am considerat că este o soluţie foarte bună pentru a identifica în spaţiul public şi în spaţiul şcolii ceea ce înseamană categoria de elev”, a declarat pentru Digi 24, Petru Andea, deputat PSD, inițiatorul legii.

 

Elevilor care provin din familii cu venituri reduse li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achiziţionarea acestor uniforme, stipulează proiectul.

 

Un alt motiv invocat pentru susținerea proiectului este decența. Deputații spun că fetele nu vor mai putea purta fuste extrem de scurte sau pantaloni mulați. „În şcoală, elevii trebuie să fie concentraţi pe ceea ce înseamnă procesul educativ, pe disciplinele care se predau, pe atenţia pe care trebuie să o acorde profesorilor şi mai puţin pe ceea ce înseamnă admirarea reciprocă sau competiţia între modul în care sunt îmbrăcaţi fetele sau băieţii”, a mai spus Petru Andea. Proiectul de lege a fost semnat de 13 parlamentari și va fi dezbătut în Senat la începutul lunii februarie.

 



34 COMENTARII

  1. #1

    Sa fie subventionata de stat , din banii de la redeventele pe resurse. Exemplu Norvegiei.

  2. #2
  3. #3
  4. #4

    Lasa sa nu mai redevina obligatorie!

  5. #5
  6. #6
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3469

    O fi bine…o fi rău?

  7. #7

    Din cauza asta nu merge nimic in tarisoara…..

  8. #8

    Ba frate fara fumat, acum uniforma. România pușcărie in aer liber! !!!

  9. #9

    Foarte bine! Ar fi poate sungurul lucru facut bine de psd in tara asta…dar si aici e interpretabila…care deputat ar avea de castigat?cineva trebuie sa castige din afacerea asta cu uniformele…

  10. #10
  11. #11
  12. #12

    Sa devina obligatorie in mare, nu sa fie obligați toti sa poarte aceleasi haine. Ar putea foarte frumos sa stabileasca niste reguli vestmentare sau culori specifice scolii. Nu i poti interzice unui om dreptur de exprimare pt ca fircare are personalitatea lui, insa le poți interzice domnițelor de 14 ani care vin îmbrăcate ca pt striptease

  13. #13
  14. #14
  15. #15
  16. #16

    Cea mai proastă alegere! Cum să îi impui unui adolescent să poarte ceva ce nu îi place?! Până nu o să cadă toți comuniștii ăstia infecti de la putere, nu vom da înainte!

  17. #17

    Peste vreo 100 de ani, acum suntem prea aproape de comunism!

  18. #18
  19. #19
  20. #20

    Le-a trebuit 25 de ani sa inteleaga asta. IMBECILI ORDINARI. CAPUSE SOCIALE

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.