Cei 4 magnifici

Cei 4 magnifici

502
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Azi se vor desfăşoară cele două semifinale masculine ale turneului de la Wimbledon.Primul meci pe ordinea de zi va debuta la ora 13:00 (15:00 – ora României) şi îi va avea ca protagonişti pe Roger Federer şi Novak Djokovic, meciul declarat spectacol chair înainte să înceapă.

În cea de-a doua semifinală desfăşurată pe terenul central de la All England Tennis Club se vor înfrunta eroul şi speranţa locală la câştigarea Wimbledon-ului, Andy Murray şi francezul Jo-Wilfried Tsonga.

Federer, se pare că este într-o formă tot mai bună cu fiecare meci câştigat, dovadă fiind ultima victorie decisivă în faţa rusului Mikhail Youzhny: 6-1; 6-2; 6-2. Acest ultim meci care a părut unul de rutină a fost extrem de binevenit în condiţiile în care elveţianul a fost pe punctul de a abandona în penultima partidă în faţa francezului Xavier Malisse, din cauza unor crampe puternice în zona lombară. Cu ajutorul terapeuţilor şi analgezicelor, a depăşit momentul, ajutat şi de întârzierea provocată de ploaie. Tenisul lui Federer pare creat pentru terenul de iarbă, dovadă stau cele 6 titluri câştigate aici, însă un Djokovic aflat în formă maximă îi poate da peste cap planurile oricând.

Nole, actualul nr. 1 ATP şi campionul en-titre la Wimbledon are speranţe uriaşe la recâştigarea titlului şi anul acesta. În general, sârbul a avut un traseu fără probleme, câştigând în minim de seturi fiecare meci, cu excepţia partidei cu Radek Stepanek în care a pierdut prima manşă. Dintre cei patru, el pare a fi jucătorul cel mai constant.

Andy Murray reprezintă şi anul acesta speranţa adoptată a britanicilor la păstrarea coroanei Wimbledon-ului acasă. În ceea ce priveşte victoriile obţinute de scoţian, publicul a avut un rol esenţial, uneori chiar decisiv, înclinând balanţă victoriei în favoarea lui Murray. Anul acesta marchează a cincea semifinală pe iarba turneului londonez.

Tsonga este cel care a beneficiat poate cel mai mult de culoarul liber lăsat de eliminarea prematură a lui Rafa Nadal. Francezul a avut meciuri relativ grele, şi se anunţă unul şi mai greu în semifinală. Tsonga şi Murray s-au întâlnit de 6 ori, iar raportul victoriilor este de 5-1 în favoarea scoţianului.

Azi va fi războiul nervilor şi vor câştiga cei cu mentalul mai puternic. O altă armă decisivă pe iarbă este serviciul care trebuie să funcţioneze ca un ceas elveţian. Atunci când ambele condiţii sunt îndeplinite, diferenţa se va face fie de greşelile neforţate, fie de loviturile direct câştigătoare.

Sursa: boomedia.roSpune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.