Jucatori cu parinti care au fost mari fotbalisti

Jucatori cu parinti care au fost mari fotbalisti

2.021
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Majoritatea ne dorim inca de mici sa calcam pe urmele parintilor si chiar sa ii depasim pe acestia. La fel se intampla si in fotbal, sportul care este cel mai iubit pe aceasta planeta si care are atat de multi urmaritori in intreaga lume.

Presiunea este insa foarte mare pentru jucatorii ai caror tati au reprezentat nume mari in aceasta disciplina. De aceea, multi dintre ei ajung sa evolueze la un nivel destul de scazut, iar unii chiar ajung sa renunte sa mai practice acest sport.

Sunt insa destui care datorita talentului, a seriozitatii, dar si poate gratie unei doze de noroc au reusit sa insemne ceva in fotbal. In lista de mai jos vei gasi cativa dintre actualii jucatori ai caror parinti au facut istorie in iarba.

1. Luca Zidane, fiul lui Zinedine Zidane

Zinedine Zidane a evoluat pentru nume mari precum Juventus sau Real Madrid, este campion mondial si european cu nationala Frantei, iar in 1998 a primit Balonul de Aur. Trei dintre fii sai practica acest sport in momentul de fata, cel mai de succes fiind Luca Zidane. Acesta este titular in poarta celor de la Eibar, echipa din Segunda Division.

2. Daniel Maldini, fiul lui Paolo Maldini

Unul dintre cei mai buni fundasi din istorie a fost legenda lui AC Milan, Paolo Maldini. Si tatal lui a jucat la un nivel destul de inalt si a fost si un antrenor de calitate, deci este o familie care respira fotbal. Daniel Maldini, imprumutat acum de la AC Milan la Empoli, incearca sa calce pe urmele celor doi.

3. Timothy Weah, fiul lui George Weah

George Weah este singurul fotbalist african care a castigat Balonul de Aur, iar in prezent este presedintele Liberiei. Cei mai buni ani i-a avut la AC Milan. Fiul sau, Timothy, tocmai ce a fost adus de Juventus de la Lille pentru 11 milioane de euro. Iti recomand sa vezi aici daca exista bonus fara depunere la FavBet ca sa pariezi pe campionatele tari ale Europei.

4. Marcus Thuram, fiul lui Lilian Thuram

Fundas de meserie, Lilian Thuram, ca si fostul sau coechipier Zinedine Zidane, se poate lauda ca este campion mondial si european cu nationala Frantei. A evoluat la cluburi mari precum Juventus sau Barcelona. Fiul sau, Marcus Thuram, ii calca pe urme, el fiind titular de multe ori in atacul lui Inter Milano.

5. Khephren Thuram-Ulien, fiul lui Lilian Thuram

Considerat un tanar de mare perspectiva, Khephren Thuram-Ulien a fost crescut si la academia lui Monaco. El evolueaza acum pentru Nice si are varsta de 22 de ani. Este fiul lui Lilian Thuram si asadar fratele lui Marcus Thuram, fotbalistul pe care ti l-am prezentat putin mai sus.

6. Jonathan Klinsmann, fiul lui Jurgen Klinsmann

De Jurgen Klinsmann poate ai auzit pentru ca a fost un atacant de top in anii ’90, el fiind o buna bucata de timp capitanul nationalei Germaniei. A fost coechipier cu Ilie Dumitrescu la Tottenham si a mai jucat si pentru Inter  Milano sau Bayern Munchen. Fiul sau este goalkeeper si in momentul de fata evolueaza in MLS pentru Los Angeles Galaxy.

7. Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi

Ianis Hagi a crescut si a debutat in fotbalul mare la clubul tatalui sau, Viitorul. O scurta perioada de timp a fost la Fiorentina si dupa o reintoarcere acasa a mers la Genk si Rangers, iar acum este la Alaves. Gheorghe Hagi a evoluat pentru urmatoarele cluburi:

  • Farul Constanta
  • Sportul Studentesc
  • Steaua Bucuresti
  • Real Madrid
  • Brescia
  • Barcelona
  • Galatasaray

„Regele” a reprezentat cu succes nationala Romaniei, fiind prezent la trei Campionate Mondiale (1990, 1994 si 1998) si la doua Campionate Europene (1984, 1996 si 2000).

8. Justin Kluivert, fiul lui Patrick Kluivert

Justin Kluivert joaca acum in Premier League, la cei de la Bournemouth. A crescut la Ajax, iar in CV-ul lui sunt nume importante precum AS Roma, Leipzig, Nice sau Valencia. Patrick Kluivert a evoluat la superechipe precum Ajax, AC Milan sau Barcelona si a facut-o excelent si la nationala Olandei.

9. Giovanni Simeone, fiul lui Diego Simeone

Pe „Cholo” il stii banuiesc, antrenorul lui Atletico Madrid. A fost insa si un mare jucator, cu multe meciuri la nationala Argentinei si la cluburi precum Sevilla, Atletico Madrid, Inter Milano si Lazio. Giovanni, care mai are 2 frati fotbalisti, face cariera in Serie A unde a imbracat tricourile lui Genoa, Fiorentina, Cagliari, Verona si Napoli.

10. Jordan Ayew, fiul lui Abedi Pele

In momentul de fata, Jordan Ayew este la Crystal Palace, dar a mai fost si la Marseille, Lorient, Aston Villa sau Swansea. Abedi Pele a fost si el in cele mai puternice competitii din Europa, evoluand pentru Marseille, Lille, Lyon, Torino sau 1860 Munchen. El mai are un fiu, Andre Ayew, liber de contract acum dupa despartirea de Nottingham Forest.



2 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.