O iubire alb-albastră? Sau două? Universitatea sau FCU?

O iubire alb-albastră? Sau două? Universitatea sau FCU?

4.628
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 2,40)

”O iubire alb-albastră la Craiova e mereu”, e refrenul imnului grupării din Bănie. Pentru cei nostalgici, aceste versuri le creează emoții și cu siguranță în minte le vin multe momente când Balaci & compania făceau legea în fotbalul românesc. Însă revenind la prezent, Craiova se numără printre orașele cu două formații în prima ligă. Dar nu e în aceeași situație precum Clujul, cu CFR și U, ci povestea e total diferită. Ambele formații pretind că sunt gruparea fanion a orașului. Și continuatoarea echipei care făcea performanțe în anii 80! Dar această luptă, pentru supremația în Craiova, a devenit, în special după promovarea celor de la FCU, mai mult decât imprevizibilă. Exact ca alegerile meciurilor la pariuri 1×2, atunci când microbiștii încearcă să anticipeze rezultatele favoriților în Superliga, și nu numai.

Care e adevărata Craiova? FCU 1948 sau Universitatea?

Am abordat un subiect amplu, ce-i drept, dar vom încerca, pe scurt, să evidențiem niște argumente, pro și contra adevăratei Craiova. Acest “război”, seamănă, dacă vrei, cu cel dintre FCSB și CSA Steaua. Doar că lucrurile stau puțin diferit.

Spre deosebire de lupta roș-albastră, în Oltenia, Craiova, cea a lui Mititelu a fost dezafiliată în 2011. Actualul patron al celor de la FCU, cel care deținea echipa pe atunci,  Adrian Mititelu a avut și de suferit în urma echipei. Pe lângă faptul că echipa a fost desființată, patronul leilor a avut probleme și cu legea, din cauza unor mutări. Din cauza cărora a ajuns și după gratii. Acum Adrian Mititelu e din nou aproape de iubirea sa si își continuă războiul cu cealaltă Craiova, Universitatea.

Craiova lui Rotaru, așa cum mai este numită, a promovat în Superliga în 2013, dar a “ars” niște etape, cum se spune în fotbal. Echipa a fost primită direct în Liga a doua, s-au creat niște divergențe pe tema aceasta, însă după promovarea în primul eșalon, echipa a început să crească de la sezon la sezon.

Pentru ca în ultimii ani, gruparea patronată de Mihai Rotaru să se transforme într-o candidată la titlu. Sezonul trecut, Universitatea Craiova, cu Laurențiu Reghecampf pe bancă, a fost chiar angrenată în lupta la titlu, cu câteva etape înainte de finalul sezonului. Totul s-a năruit după eșecul cu FCSB, din returul play-off-ului. În acest sezon, U Craiova încearcă cu Mirel Rădoi să ajungă din nou în lupta pentru titlu.

De partea cealaltă, FC U 1948 Craiova și-a adus și ea un antrenor cu ștaif, Marius Croitoru, cel care a obținut rezultate foarte bune cu FC Botoșani în ultimii ani. Startul de sezon nu e cel mai bun pentru trupa lui Mititelu, dar obiectivul pentru acest an e unul clar: calificarea în play-off!

Pe cine iubesc fanii mai mult? FCU 1948 sau Universitatea?

La această întrebare, părerile sunt împărțite în Craiova. Suporterii vin într-un număr mare și foarte mare, la meciurile ambelor formații. Recent, am văzut că formația condusă de Mirel Rădoi a fost susținută de un număr impresionat de fani, la meciurile din Europa. Pe de altă parte și FCU 1948 Craiova are parte de susținători și nu doar în Craiova, ci în toată Oltenia. Am văzut cât de mulți suporteri au fost prezenți la meciurile trupei lui Croitoru la Târgu Jiu, acolo unde FCU 1948 a jucat ultimele partide considerate acasă.

 

În concluzie, noi credem, că moral, în primul rând, continuatoarea formației care câștiga ultima dată titlul în 1991 și se bătea în anii 80 cu granzii Europei e FCU 1948 Craiova. Echipa lui Mititelu a plecat de joc, din mocirla Ligii a patra și a urcat, etapă cu etapă, până în Superliga. În ciuda tuturor piedicilor. Timpul va răspunde însă cu siguranță la întrebarea care stă pe buzele multor iubitor de fotbal: Care Universitatea e cea ADEVĂRATĂ?



3 COMENTARII

  1. #1

    Mesaje

    […] Source link […]

  2. #2
  3. #3

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.