Dolj: Serviciul pentru Imigrări a deschis un portal on-line pentru depunerea documentelor

Dolj: Serviciul pentru Imigrări a deschis un portal on-line pentru depunerea documentelor

2.342
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Inspectoratul General pentru Imigrări a lansat Portalul de depunere a cererilor online pentru cetatenii din Uniunea Europeana, Spaţiul Economic European, Confederaţia Elvetiana, tari terte si pentru persoanele juridice aflate pe teritoriul României, privind regimul străinilor si al cetatenilor comunitari. Serviciul oferă aplicanţilor posibilitatea de a face dovada îndeplinirii condiţiilor legale prin încărcarea online a documentelor justificative, înainte de prezentarea la ghişeul de lucru cu publicul.
Prin utilizare aceastei metode de lucru timpul de aşteptare în faţa ghişeului se scurtează semnificativ, iar procesul de preluare a cererilor se eficientizează. Portalul poate fi accesat la adresa https://portaligi.mai.gov.ro.

Docum entele sunt verificate de operatori care asigura un feed-back si programeaza solicitantul la o data si ora stabilite pentru a se prezenta la ghişeele special amenajate si dotate, in vederea preluării datelor biometrice si a confruntării cu documentele originale.
Noua aplicaţie oferă utilizatorului posibilitatea de a verifica on-line, in orice moment, statusul cererii sale, iar termenul legal de soluţionare al acesteia incepe de la data prezentării la ghişeu.

Persoanele al căror drept de şedere expira in cel mult 30 de zile de la data transmiterii on-line a cererii de prelungire a dreptului de şedere sunt obligate sa se prezinte la formaţiunea teritoriala a Inspectoratului General pentru Imigarri, inainte de expirarea acestui termen.

Pentru a depune on-line cereri prin intermediul portalului trebuie sa urmezi următorii pasi:

1. accesaţi portalul la adresa htps://portaligi.mai.gov.ro.
2. creati-va un cont in portal utilizând o adresa de email valida si o parola,
3. introduceti cererea si documentele anexa necesare, scanate ( dimensiunea maxima a fiecărui
document este de 5MB),
4. transmite cererea completata si verificati-va data si ora la care ati fost programat,
5. prezentati-va la ghişeu la data si ora programata in vederea preluării datelor biometrice,
6. verifica on-line statutusul cererii,
7. prezentati-va la termenul prevăzut pentru ridicarea documentului.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1747

    Era normal foarte bine

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.