Craiova a ieșit din cursa pentru Capitală Culturală Europeană 2021

Craiova a ieșit din cursa pentru Capitală Culturală Europeană 2021

8.588
124
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Craiova a aflat dacă continuă lupta pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021. Din păcate, orașul nostru și-a încheiat misiunea în această cursă. Finalistele alese sunt Timișoara, Baia Mare, Cluj și București.

 

Evenimentul în cadrul căruia au fost anunțate numele celor patru orașe care merg mai departe a avut loc astăzi, cu începere de la ora 12:00, la sediul Bibliotecii Naționale a României, în prezența ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, Steve Green, președintele juriului de experți care evaluează candidaturile orașelor, precum și reprezentantul Comisiei Europene.

 

Timișoara, Baia Mare, Cluj și București merg mai departe, juriul apreciind că au avut cele mai bune proiecte. Acestea au fost selectate pe lista scurtă din cele 14 orașe care și-au depus dosarele de candidatură și au fost acceptate în urma analizării documentației: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș.

 

Sursa foto: Ștefan Veza



124 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     10-02-2014
    Mesaje
    20

    DNA…DNA ancheteaz-o pe Olga ! Pe ce a cheltuit banii discipola lui WC Tudor si a lui Puie Monta ?

    La BRUTARIE cu Olga !

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     08-04-2011
    Mesaje
    25

    Daca n-o aresteaza DNA sa se ocupe de ea Luigi fundamentalistul adolescent !

  3. #3
  4. #4

    )) Pai cand faci ceva in scarba cum face olguta e normal

  5. #5

    aoleooooo, muicaaaaa, cel mai kitsch oras din lune a iesit din cursaaaa. Ei, acum ar trebui sa iasa oltenii in piata sa ceara socoteala intaiului latrator al „urbei”, preacurata olguta. Totusi, de ce a ieist Craiova din cursa? Hmmm, Basescu e de vina!!!

  6. #6
  7. #7

    se incearca finalizarea la strada raului in ultima luna a termenului, bariera valcii e un haos, iar romanesti zici ca e baghdad. Nu avea nicio sansa!

  8. #8
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4905

    Acum puteti sa sariti toti pe mine.. fiindca evident am avut dreptate in tot ce am zis in legatura cu acest proiect. Din pacate nu avem oameni capabili in administratie. Imi pare rau pentru Olga si pentru gasca ei.. .. O sansa extraordinara de dezvoltare pentru Craiova dar din pacate ratata.. de actuala administratie. Ei chiar sunt tembeli.. Credeti ca aia din Comisia Europeana nu s-au interesat ce se intampla pe la Craiova si doar citesc proiectul ? (proiect bunicel zic eu).. Din pacate faptele si ceea ce se intampla in momentul actual in Craiova demonstreaza contrariul.. Nu-ti dau aia titlu de capitala europeana ca ai tu cei mai multi someri din tara.. si e o regiune saraca…. Principala problema a noastra aici este ca.. suntem saraci cu duhul in primul rand.. Pacat.. Obiectiv ratat. FAIL.. cum de fapt sunt cam toate in Craiova..

    Chiar sunt curios acum ii mai dau lu masonu sefu de la opera.. apartamentele alea acum?
    Cum justifica ei acum ca au sifonat atatea fonduri pe proiectul asta.. .. Bine ca s-a sfarsit filmul prost ca sifonau in continuu fonduri fara rost

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  9. #9
  10. #10
  11. #11

    Acest rezultat ar trebui primit ca un sut in partea dorsalå pentru a trezi lingåii la realitate…..si POATE…..vor gåndi de douå ori inainte de a incepe proiecte care nu sunt finalizate nici azi !!!!

  12. #12

    vai…a facut 5 strazi in centru. iti dai seama cat de multe a facut ea. ce ar fi sa te duci sa dormi acolo pe strazi daca tot o lauzi degeaba

  13. #13
  14. #14
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1544

    Koss, ai distrus capitala culturală! Din vina ta s-a ales praful! . Și din a mea, că nu am susținut cultura!
    …Mda, din păcate ghetoizarea Craiovei continuă. Chiar din centrul ei (”elita” conduce ).

    PS: Totuși, vreau și eu să-mi dau cu părerea, pt că zici că proiectul a fost destul de bun, adică mie nu mi s-a părut bun. M-am pus în locul unui străin și nu am reușit să văd din proiect or din clipul de prezentare ce mare cultură zace pe aici. Adică ar fi (istorie, cultură etc), dar, îmi pare rău, chiar nu am văzut asta în proiect.
    Trebuie să ai o poveste despre un loc, iar din povestea asta să facă parte chiar istoria și cultura și oamenii acelui loc (indiferent că vei câștiga sau nu, că vor avea alții povești mai bune, dar…), or din ce au făcut ăștia am văzut doar o prosteală de ignoranți, cu niște glume de spectacole, cu traficul Craiovei, cu..nimicuri. Un oraș oarecare.
    Degeaba vii și pui Coloana Fără Sfârșit.
    După aia mai trebuie să ai și ceva lobby pe unde trebuie sau legături sus-puse. Au pierdut și alții mai mari (Cluj), deci…Ar fi fost chiar penibil să fie Craiova între finaliste.
    Lumea nu înțelege că se caută altceva, mai…european, mai cosmopolit, mai … de globalizare . Păcat că nu se fac proiecte realiste pentru Craiova, cu șanse de reușită, proiecte pentru craioveni. Așa este țăranul când parvine, știi tu, când crede că dacă era tare la Fântânele…o să cadă pe spate Parisu’ când îl vede pe el .
    Deocamdată…și-au bătut toți joc de Craiova. De ani de zile e PSD la putere, iar înainte Boc = nimic, autostrăzi în vorbe, vrăjeli.
    Eu, în locul craiovenilor, n-aș mai ieși la vot deloc. Nimeni. Boicotarea tuturor alegerilor

    NIMENI LA VOT! La nicio votare. Toți au fost și sunt niște nemernici.

  15. #15

    Depinde care este ultimul oras european vizitat de tine… Probabil orasul Bals

  16. #16

    ma prietene nimic din ce vezi facut nu e facut de olguta cap patrat, sunt proiecte vechi …olguta are doar proiectul cu stadionul si a pus trei statui urate cu spume in giratorii si 3 in centru …daca esti imbecil a zis si ea cu gura ei ca sunt lucrarile lui Solomon. Traiesti pe alta planeta tu , una pe care tot ce zboara se mananca.

  17. #17
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4906

    Da.. am facut eu lobby la Uniunea Europeana.. Am trimis mailuri peste mailuri.. ce stii tu..
    De ce crezi ca eram asa acid..?! Sunt Malefic
    http://www.craiovaforum.ro/stiri/cultura-2/cine-va-fi-pe-lista-scurta-a-oraselor-finaliste.html#comment-42997
    sau..
    http://www.craiovaforum.ro/stiri/craiova-oltenia/olguta-vasilescu-nu-crede-ca-bania-va-rata-titlul-de-capitala-culturala-ar-fi-culmea-sa-ne-bata-boc.html#comment-17313
    Posturi epice oricum..
    http://www.craiovaforum.ro/stiri/administratie/asociatia-craiova-capitala-culturala-cere-locuinte-cartierul-chinezesc.html#comment-38311

    Bine dracu ca nu a candidat Craiova impreuna cu toata Romania.. Unde s-a mai pomenit un oras sa candideze cu 5 judete… Au taiat fondurile in zonele limitrofe sa-mi rup eu masina in gropi pentru capitala culturala a lor .. O sa ma imbat deseara
    P.S. Acum ar trebui sa ne preocupe cu adevarat pe incompetenta cui se duc banii nostri prin Craiova..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  18. #18
  19. #19

    Pe langa cele 5strazi din centrul Craiovei , strazi pe care altii n-au fost in stare nici sa le plombeze, a amenajat toate locurile de joaca destinate copiilor , etc…Cat despre dormit in strada, nu cred ca un domn mi se poate adresa in felul acesta doar pt ca am un pct de vedere al meu ce nu corespunde cu al lui.Eu am sa va trimit la lectii de politete si buna purtare care va lipsesc cu desavarsire!

  20. #20

    cu 200 000 de euro locu de joaca …ce a cumparat ozn-uri in plm

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.