Craiova a ieșit din cursa pentru Capitală Culturală Europeană 2021

Craiova a ieșit din cursa pentru Capitală Culturală Europeană 2021

8.679
124
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Craiova a aflat dacă continuă lupta pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021. Din păcate, orașul nostru și-a încheiat misiunea în această cursă. Finalistele alese sunt Timișoara, Baia Mare, Cluj și București.

 

Evenimentul în cadrul căruia au fost anunțate numele celor patru orașe care merg mai departe a avut loc astăzi, cu începere de la ora 12:00, la sediul Bibliotecii Naționale a României, în prezența ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, Steve Green, președintele juriului de experți care evaluează candidaturile orașelor, precum și reprezentantul Comisiei Europene.

 

Timișoara, Baia Mare, Cluj și București merg mai departe, juriul apreciind că au avut cele mai bune proiecte. Acestea au fost selectate pe lista scurtă din cele 14 orașe care și-au depus dosarele de candidatură și au fost acceptate în urma analizării documentației: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș.

 

Sursa foto: Ștefan Veza



124 COMENTARII

  1. #121
    Newcomer
    Data de inscriere
     10-04-2014
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    20

    Eu chiar ma bucur ca a iesit din cursa. Din punctul meu de vedere, Craiova nu avea ce sa caute in cursa asta…”Capitala culturala”…pff… jenant! Orasul asta nici nu se compara cu Timișoara, sau Cluj! Cine a fost prin orasele astea, stie despre ce vorbesc.
    Voi ati vazut filmuletul de prezentare al Clujului? sau Timisoarei? Comparatile cu filmuletul nostru…al Craiovei….si o sa vedeti diferenta…

    Faptul ca avem si noi acum un AMARAT de centru in care se strang toti „smecherii” Craiovei, lasandu-si bolizii de mii de euro in mijlocul strazii, pentru ca nesimtirea in Craiova din punctul asta de vedere este una grasa! Proprietarii masinilor fiind „mamicuta” sau „taticutu”, in nici un caz smecherul…pentru ca el nu isi permite nici macar sa plateasca asigurarea masinii, isi cheltuie toti banii la jocuri de noroc si pe haine de firma din mall. (pentru ca avem si mall…desi pentru mine este o hala revopsita, dar ma rog). Timisoara are mall, Cluj are mall… in fine…am vrut doar sa expun o mica parte din realitate…DESIGUR, exista si plusuri….chiar foarte mari….

    Din pacate la noi este prea mare incultura, prea multa nesimtire si prea mult prost gust.
    Asa ca felicitari Craiova ca nu ai intrat in cursa pentru Capitala Culturala Europeana. Mai ai mult de invatat!
    Eu sunt de parere ca o sa castige Clujul…

  2. #122
    Oldtimer
    Data de inscriere
     20-07-2010
    Locatie
     Slatina
    Mesaje
    1235
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Koss, ai distrus capitala culturală! Din vina ta s-a ales praful! . Și din a mea, că nu am susținut cultura!
    …Mda, din păcate ghetoizarea Craiovei continuă. Chiar din centrul ei (”elita” conduce ).

    PS: Totuși, vreau și eu să-mi dau cu părerea, pt că zici că proiectul a fost destul de bun, adică mie nu mi s-a părut bun. M-am pus în locul unui străin și nu am reușit să văd din proiect or din clipul de prezentare ce mare cultură zace pe aici. Adică ar fi (istorie, cultură etc), dar, îmi pare rău, chiar nu am văzut asta în proiect.
    Trebuie să ai o poveste despre un loc, iar din povestea asta să facă parte chiar istoria și cultura și oamenii acelui loc (indiferent că vei câștiga sau nu, că vor avea alții povești mai bune, dar…), or din ce au făcut ăștia am văzut doar o prosteală de ignoranți, cu niște glume de spectacole, cu traficul Craiovei, cu..nimicuri. Un oraș oarecare.
    Degeaba vii și pui Coloana Fără Sfârșit.
    După aia mai trebuie să ai și ceva lobby pe unde trebuie sau legături sus-puse. Au pierdut și alții mai mari (Cluj), deci…Ar fi fost chiar penibil să fie Craiova între finaliste.
    Lumea nu înțelege că se caută altceva, mai…european, mai cosmopolit, mai … de globalizare . Păcat că nu se fac proiecte realiste pentru Craiova, cu șanse de reușită, proiecte pentru craioveni. Așa este țăranul când parvine, știi tu, când crede că dacă era tare la Fântânele…o să cadă pe spate Parisu’ când îl vede pe el .
    Deocamdată…și-au bătut toți joc de Craiova. De ani de zile e PSD la putere, iar înainte Boc = nimic, autostrăzi în vorbe, vrăjeli.
    Eu, în locul craiovenilor, n-aș mai ieși la vot deloc. Nimeni. Boicotarea tuturor alegerilor

    NIMENI LA VOT! La nicio votare. Toți au fost și sunt niște nemernici.

    Timisoara o sa castige.

  3. #123
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4921

    Pai da banatu-i fruncea.. Si revolutia Romana tot de acolo a plecat..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  4. #124
    Coder
    Data de inscriere
     06-10-2005
    Mesaje
    378
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de creatorul
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de Dim
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Măi, Dim, dar tu ești chiar propagandist ca la PCR! Probabil te-ai format în perioada aia și..caracterul nu se mai schimbă.
    Bugetul mai mare NU se datorează vreunui partid de pe aici sau actualei or fostei administrații. Și despre ce manifestări culturale vorbești?!
    Și pe vremea lui Ceaușescu erau mai multe! Și cum să facă , bre, niște cocalari semianalfabeți din Craiova un oraș cultural sau turistic?! Blahahaha!
    Arată-mi și mie marii oameni de cultură implicați în proiect!

    Mi-a mai murit un lăudător.
    Uite ce frumos mă apreciai tu acum câteva luni:

    Citat Mesaj initiat de @#I
    E greu să înțelegi, dar tu ești întotdeauna un gentleman …

    Caută oamenii aceia de cultură printre prietenii mei de pe Facebook, dacă știi cum mă cheamă.
    Nu am și nu voi avea o apartenență politică.

    Unde-s banii??? În statuile alea kitsch, oribile??? Aia e cultura?!
    În trei aiureli cu cost de ridicat palat. Haida de.
    Plus că avem situația asta pentru că avem o administrație de pupincuriști. N-au valoare nici în fața șefilor lor de la București.
    Ei știu că vor lua voturi de la proștii de craioveni în aproape orice condiții. Singurul lucru bun pe care-l mai poate face populația cretină a acestui târg e să nu mai iasă la vot. Pentru nimeni. Boicot total și forever.
    Au dispărut total oltenii adevărați? Au uitat ce era Oltenia odată? Au uitat de putere și autonomie? …Că am ajuns râsul României și al Europei, de ne-am umplut pupincuriști și milogi, ultimii din țara asta, de atâta slugărnicie. Nici la televiziuni nu ne pomenesc. Nici la meteo …Tv-urile bozgorești din București.

    As include pe langa boicot la vot si boicotul produselor/serviciilor bozgoresti:
    – sa ne taiem internetul si tvul la singurul provider din oras
    – sa nu mai zburam cu singurul operator de zboruri din oras

    Ce copil ești… Iar zborurile…alea-s mai mult ale USA și nu m-ar mira să aflu și despre internet.
    Dar uite aici ce face manda, președinte al psd Dolj! Îl înjură pe un român plecat la muncă și se dă mare smardoi
    Uite ce gunoaie se cocoață în funcții : http://www.b1.ro/stiri/politica/injuraturi-ca-la-usa-cortului-din-partea-unui-deputat-claudiu-manda-l-a-injurat-pe-un-roman-plecat-la-munca-in-strainatate-foto-134030.html

    Cine l-a votat pe menda asta?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.