Eu am auzit de kefir acum aprox. 1 luna si ma gandeam cati dintre voi ati auzit de el?
sau poate ca unii chiar il folositi .
cateva BENEFICII ale kefirului pentru organismul umanMesaj iniţiat de DESPRE KEFIR- extras din diverse articole
Kefirul este un aliment cu o valoare nutriţionala foarte ridicata, considerat de unii chiar un "aliment-minune".
Este foarte indicat după tratamente cu antibiotice pentru ca restabileşte flora bacteriana din organism, deci chiar sănătatea organismului, aduce in organism un complex preţios de proteine si vitamine B.
Ridica nivelul de imunitate al organismului, astfel fiind indicat pentru femeile gravide, pentru copii si bătrâni. Am inteles ca s-au făcut cercetări (chiar si la noi) care arata ca cei care consuma kefir in mod regulat sunt mai longevivi si au mai puţine probleme de sanatate decat cei care nu consuma. Spre exemplu s-a constatat ca prezenta kefirului in alimentaţie imbunatateste funcţiile organelor si protejează vasele de sânge.
Este indicat celor care au intoleranta la lactoza pentru ca kefirul prelucrează lactoza. Fiind bogat in enzime active este foarte bun pentru cei care au probleme de digestie, sau probleme cu stomacul.
Stimulează sănătatea sistemului imunitar
Kefirul este eficient pentru modularea imunitară pozitivă, necesară pentru a distruge viruşii şi bacteriile care intră în organism. Într-un studiu efectuat publicat în 2006 în “Journal of Immunobilogy” se arată că acest produs poate distruge celulele tumorale.
E bogat în vitamine
Kefirul e o bogată sursă de vitamine de tipul B şi K, dar şi de minerale importante precum calciul şi magneziul. Aceşti compuşi nutritivi ajută la regla-rea funcţionării tuturor organelor interne.
Ajută funcţia digestivă
Kefirul este o sursă importantă de microorganisme sănătoase, cunoscute sub denumirea de probiotice care pot ajuta la păstrarea funcţiei digestive în parametri normali. Aceasta poate fi de ajutor în tratamentul diareei, poate reduce flatulenţa şi reglează digestia. Folosit în timpul tratamentului cu antibiotice poate ajuta la refacerea florei intestinale şi scade riscul de diaree asociată cu utilizarea de antibiotice.
Previne cancerul de sân
Un studiu publicat în “Journal of Medicinal Foods” în anul 2007 spune despre kefir că poate stopa dezvolta-rea celulelor canceroase de la sân. Din acest motiv, multe femei care au fost diagnosticate cu cancer de sân au introdus kefirul în alimentaţie.
Uşurează descompunerea lactozei
Persoanele cu intoleranţă la lactoză pot consuma kefir, ca o alternativă sănătoasă la lapte sau la iaurt. Kefirul conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice.
Atasament 135556Mesaj iniţiat de PREPARARE
Kefirul traditional se prepara doar cu aceste colonii, cel din comert, din cate am inteles, nu se prepara prin folosirea acestor colonii ci doar a unor drojdii izolate
Hai ca am scris ceva))