DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a lansat o aplicație pentru extragerea aleatorie a subiectelor la concursurile organizate pentru ocuparea locurilor de muncă, varinată care, spun reprezentanții instituției, va opri practica aranjamentelor pentru o funcție în administrație.

De această aplicație s-au dovedit a fi interesați, momentan, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, al Energiei, al Sănătății și câteva prefecturi.

„Acesta este un moment al adevărului și vom vedea câte instituții ale statului o vor folosi. Momentan, și-au arătat interesul Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, al Sănătății, dar și câteva prefecturi din țară”, a declarat Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Aplicația va selecta, cu 30 de minute înaintea probei scrise, subiectele care vor fi date la concurs și astfel, vor fi împiedicate fraudele.

Mălureanu a mai spus că a pregătit și un proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca aplicația să devină obligatorie în instituțiile publice când se organizează un concurs pentru ocuparea unui loc de muncă vacant.

Aplicația a costat aproximativ 15.000 de lei.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.