DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Poiana Mare, județul Dolj, a fost reținut, miercuri, fiind bănuit de comiterea a cinci infracţiuni de ameninţare.

Totul a început în data de 20 iunie, când poliţişti din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Giubega au fost sesizaţi de o femeie de 63 de ani, din comuna Siliștea Crucii, cu privire la faptul că i-a fost furată din locuinţă, suma de 3.700 euro și un medalion din aur.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care, din primele cercetări şi din declaraţia femeii, au stabilit că bunurile ar fi fost furate de un bărbat de 66 de ani, din comuna Poiana Mare, concubinul acesteia.

S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt și au fost continuate cercetările.

Întrucât bărbatul s-a sustras de la cercetări, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice de căutare a bărbatului, fiind efectuate verificări atât la domiciliul acestuia din comuna Poiana Mare cât şi în alte locuri şi medii unde cel în cauză s-ar fi putut deplasa.

În această perioadă, bărbatul a sunat-o pe femeie și a amenințat-o cu moartea.

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare. De asemenea, poliţiştii au emis un ordin de protecţie privizoriu, pentru o perioadă de 5 zile,  prin care s-a stabilit ca bărbatul să păstreze o distanţă minimă de 200 metri faţă persoana vătămată şi faţă de locuinţa acesteia şi să nu ia legătura, direct sau indirect, cu aceasta”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Ieri, bărbatul a fost depistat în municipiul Craiova și condus la sediul Secției 6 Poliție Rurală Giubega pentru audieri.

„În urma probatoriului administrat de polițiști, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii a 5 infracțiuni de amenințare și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Dolj”, a mai spus reprezentanta IPJ Dolj.

Astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Băilești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.