Amendați pentru că au aruncat gunoiul pe jos

Amendați pentru că au aruncat gunoiul pe jos

2.761
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În ultimele 24 de ore structurile operative cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au desfășurat mai multe acțiuni specifice, punctuale, atât pe timpul zilei, dar și pe timpul nopții, pentru depistarea și sancționarea persoanelor ce încalcă regulile de conviețuire socială cu privire la aruncarea diverselor gunoaie pe domeniul public (ambalaje, peturi, cutii, coji de semințe, etc).

Acțiunile s-au desfășurat pe marile bulevarde, aleile dintre blocuri, în locurile cunoscute ca fiind zone unde se produc astfel de contravenții, dar și în funcție de sesizările cetățenilor: locuri de joacă, foișoarele amenajate de Primăria Craiova, zonele imediate acestora, părculețele din jurul blocurilor de locuințe, căile de acces către blocurile de locuințe unde sunt instalate bănci, etc.

Astfel, au fost aplicate un număr total de 63 sancțiuni contravenționale (din care 42 amenzi și 21 avertismente), pentru încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Craiova nr. 319/2009 modificată și completată) – pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, persoanelor ce au fost depistate că au murdărit domeniul public prin aruncarea de ambalaje, peturi, chiștoace de țigări, coji de semințe, fumat în incinta locurilor de joacă, folosirea echipamentelor din incinta locurilor de joacă cu nerespectarea limitelor de vârstă, consum de alcool pe domeniul public, plimbarea câinilor pe domeniul public cu încălcarea prevederilor legale.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 6.650 lei.

Pe perioada de vară astfel de acțiuni vor avea caracter permanent, atât ziua, dar și pe timpul nopții.

Rugăm cetățenii sa anunțe cu celeritate, la telefonul cetățeanului 0251/984, atunci cand constată astfel de fapte menționate mai sus, pentru a interveni cat mai eficient pentru a lua măsurile legale împotriva persoanelor certate cu regulile de conviețuire socială.

4 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  450

  Unde educatie nu e..! Vai si amar! Amenzi cat mai mari si se satura samantarii de tocat!

 2. #2
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  215

  Nu-i corect. Daca este sa impartim cuantumul amenzilor date la nr. de sanctiuni reiasa o amenda de 158 de lei. Amenzile pentru aceste fapte in Craiova sunt de la 300 la 700 de lei. La actiunea anterioara a politiei tot pe acest subiect postata la stiri, daca se imparte cuantumul amenzilor la nr. de sanctiuni reiasa aproape suma minima de amenda de 300 de lei. Aici este dubios sa rezulte amenda de 160 de lei cand minimul este de 300 lei. https://www.craiovaforum.ro/stiri/actualitate/amenzi-pentru-cojile-de-seminte-aruncate-prin-parcuri-si-pe-aleile-de-langa-blocuri.html

 3. #3
  0-day Member
  Data de inscriere
   10-07-2019
  Mesaje
  0

  Sa vina controalele la blocul meu : Valea Rosie, Henri Coanda 81, Bl. 4B si sa vada aici ce mizerii se arunca de la geamuri, nu mai spun de chistoace….

 4. #4
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  216
  Citat Mesaj initiat de MituTVR
  Sa vina controalele la blocul meu : Valea Rosie, Henri Coanda 81, Bl. 4B si sa vada aici ce mizerii se arunca de la geamuri, nu mai spun de chistoace….

  Pana sa astepti tu sa caute Politia prin toate gaurile din oras, mai bine pune tu mana pe telefon si suna la ei si faci reclamatie. Faci reclamatie cand vezi ca fac mizerie, si soliciti un echipaj care sa-i prinda in fapt. Suna la 0251 984 telefonul cetateanului, si spui ca doresti un echipaj de la politia locala pentru motivul x. Tot ei se pot ocupa si de tulburarea linistii publice. Daca ai probleme si de genul asta cu galagie, poti sa apelezi si la sectia de politie din cartier. Nr. de telefon in gasesti pe net la un clik distanta. Puneti mana pe telefoane si sunati daca sunteti nemultumiti, nu doar dati din clanta si va lamentati pe net si asteptati sa va fie rezolvate problemele. Eu sunt aproape in fiecare seara ca sa am linistie.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.