DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, consideră că drumul expres Craiova-Lugoj nu va putea fi construit mai devreme de 10 ani, declarația fiind făcută la câteva zile după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că proiectarea șoselei a fost scoasă la licitație. 

Oricât de mult s-ar lăuda Guvernul cu acest proiect, un calcul simplu demonstrează că nu este realizabil în viitorul apropiat, spune Cosmin Vasile.

„Licitația studiului de fezabilitate este doar praf în ochi! Cu un termen de finalizare de 43 de luni pentru SF și alte termene pentru licitația și apoi realizarea proiectării, aceste demersuri vor dura cel puțin șase ani. La acestea mai adăugăm termenele pentru obținerea avizelor și autorizațiilor, dar și al exproprierilor. Ajungem, practic, la finalul exercițiului bugetar al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. În acest ritm, drumul expres Craiova-Lugoj nu va prinde finanțare pentru execuție nici din fondurile prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, nici din Programul Operațional de Transport 2021-2027. Speranța ne rămâne pentru fondurile europene din perioada 2028-2034, o perspectivă care, pe lângă faptul că este mult prea îndepărtată, poate fi și nerealizabilă. Uniunea Europeană a anunțat că nu va mai susține și nu va mai finanța construcția de autostrăzi și drumuri expres pentru că fondurile vor fi utilizate pentru proiecte verzi și sustenabile”, a menționat șeful administrației județene din Dolj.

Acesta consideră că anunțul cu privire la această șosea este doar pentru capital de imagine și „bătaie de joc” la adresa regiunii.

„SF-ul este doar SF, adică un science fiction veritabil folosit pentru capital de imagine, propagandă politică și bătaie de joc la adresa unei regiuni întregi. Laudele și promisiunile lor nu dezvoltă Oltenia, nu ridică infrastructură nouă, nu aduc investitori și nu creează locuri de muncă. Oltenii trebuie să știe”, a conchis Vasile.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.