DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Studiul de Prefezabilitate pentru construirea Spitalului de Pediatrie a fost aprobat, marți, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Craiova. 

A fost nevoie de organizarea unei ședințe de îndată, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pentru ca documentația să fie gata la timp și atunci când va fi gata PNRR, Primăria Craiova să fie printre primele UAT-uri care vor depune cereri în acest program.

„Noi sperăm ca în septembrie să trecem la următorul pas, la studiul de fezabilitate. Ne dorim ca atunci când va fi gata PNRR, să fim între primii care depun cereri. Este vorba despre o investiție totală de 48.750.000 de euro fără TVA. Vom avea o construcție de aproximativ 32.000 de metri pătrați. Sunt două modalități prin care noi putem accesa fonduri europene: PNRR și POS pe Sănătate. Sigur va fi finanțare europeană”, a explicat Vasilescu.

În studiul de prefezabilitate apar două variante de realizare a acestui spital de pediatrie.

Un prim scenariu presupune relocarea şi gruparea specialităţilor care funcţionează în prezent în pavilioane, împreună cu alte spaţii identificate ca necesare pentru buna desfăşurare a activităţii clinice, într-o nouă clădire a Spitalului Municipal „Filantropia“, „pentru a răspunde standardelor şi cerinţelor actuale de calitate şi a facilita abordări integrate ale serviciilor de sănătate“. Vor trebui demolate pavilioanele existente pe amplasament, pentru a face loc noii clădiri.

Cea de-a doua variantă presupune reabilitarea și reorganizarea pavilioanelor existente şi construirea de noi pavilioane pentru spaţiile suplimentare.

Pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate a fost alocată, anul acesta, suma de 750.000 de lei.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.