Dolj. Codul galben de inundații, prelungit. Dunărea, monitorizată

Dolj. Codul galben de inundații, prelungit. Dunărea, monitorizată

1.008
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Avertizarea de inundații, pe râul Jiu, a fost prelungită, fiind emis Cod Galben pentru perioada 17 mai, ora 14.00-18 mai, ora 14.00, autoritățile din județul Dolj fiind pregătite și dacă Dunărea va crea probleme. 

Conform unei ABA Jiu, în Dolj este vorba despre râul Jiu -bazin amonte SH Podari. Fenomenele vizate sunt, conform avertizării meteo, scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

De asemenea, Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj atrage atenţia tuturor Unităţilor Administrativ Teritoriale aflate pe raza judeţului Dolj, riverane fluviului Dunărea, să asigure în această perioadă forţele şi mijloacele necesare unor eventuale intervenţii la inundaţii.

„Măsura a fost luată ţinându-se seama de situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei hidro-meteorologice potrivit cărora se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al fluviului Dunărea: în intervalul 17-21 mai, conform prognozei elaborate de INHGA – CNPH debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creştere, până la valoarea de 9500 mc/s la sfârşitul intervalului de prognoză situându-se peste media anuală a lunii mai (7250 mc/s)”, a declarat Camelia Bărbuțu, purtător de cuvânt ABA Jiu.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.