DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ieri a avut loc prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetățenilor din comuna Robănești, cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general, la discuții fiind prezenți un reprezentant OCPI Dolj, edilul localității, Ionuț Ștefănescu, și locuitorii comunei.

Înregistrarea proprietăților din comuna Robănești în sistemul integrat de cadastru și carte funciară vizează o suprafață de 4.195 de hectare și este gratuită pentru cetățeni.

Lucrările sunt finanțate prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027 al cărui beneficiar este Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Lucrările se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară și sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027.

„Robănești este una dintre cele 31 de comune din județul Dolj care beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară. Având în vedere experiența acumulată, precum și sprijinul colegilor din ANCPI, sunt convins că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Ne dorim ca cetățenii să înțeleagă avantajele înregistrării sistematice a proprietăților, să cunoască modul în care se desfășoară această activitate, etapele ei, precum și atribuțiile fiecărei părți implicate”, a declarat Ionuț Alexandru Popescu, șef Serviciu Cadastru, OCPI Dolj.

În județul Dolj, dintre cele 31 de comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, nouă sunt finalizate (Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești, Dioști, Giurgița, Leu, Maglavit, Moțăței și Rast), 18 sunt în lucru (Bistreț, Cetate, Poiana Mare, Teslui, Calopăr, Afumați, Almaj, Cerat, Amărăștii de Jos, Coșoveni, Ișalnița, Malu Mare, Podari, Radovan, Siliștea Crucii, Țuglui, Urzicuța, Valea Stanciului) iar în alte patru comune (Cârcea, Coțofenii din Față, Ghercești, Negoi) măsurătorile vor începe în cel mai scurt timp, după organizarea întâlnirilor din cadrul campaniei de informare.

Până în decembrie 2023, ANCPI a fost beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul a completat obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților cu fonduri europene continuă, deoarece proiectul a fost etapizat, potrivit Legii nr. 338/2023. Astfel, finanțarea cu fonduri europene a lucrărilor de cadastru sistematic este inclusă în Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.