Elevul acuzat de propagandă jihadistă și-a recunoscut faptele. Anchetatorii susțin că pregătea...

Elevul acuzat de propagandă jihadistă și-a recunoscut faptele. Anchetatorii susțin că pregătea un atentat

14.542
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

L.C.B., elevul din Craiova, acuzat de propagandă jihadistă și-a recunoscut faptele în fața magistraților Curții de Apel Craiova și a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Pe 27 aprilie va afla soluția instanței. Tânărul este acuzat de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită cu intenţia de a instiga la săvârşirea unei infracțiuni de terorism și de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive și munițiilor în scopul comiterii unui act de terorism.

 

L.C.B. a fost acuzat de procurori că pregătea un atentat. Elevul jihadist a continuat după ce a fost pus sub acuzare, să facă propagandă on-line pentru susținerea grupării Stat Islamic. Anchetatorii au descoperit că tânărul convertit la islam a urmat on-line cursuri de utilizare a armelor de foc și realizarea bombelor artizanale și căuta finanțare pentru comiterea unui atentat. „Pe întreaga perioadă a controlului judiciar inculpatul a încălcat în mod sistematic obligația instituită în sarcina sa, inclusiv după data de 24.09.2016 când a devenit major, continuând să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți, aparținând organizației teroriste Daesh/Stat Islamic, și încercând să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai respectivei organizații teroriste în satisfacerea dorinței manifeste de a obține sprijin logistic și financiar pentru săvârșirea unui act de terorism. În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 și până în prezent, inculpatul L.C.B. a participat la activitățile de instruire și pregătire desfășurate on-line de organizația teroristă Daesh/Stat Islamic pe site-uri de profil ce cuprind atât elemente ale procesului de însușire de către individ a cunoștințelor privitoare la materialele necesare, modul de asamblare și funcționare, efectele și măsurile de siguranță necesare a fi avute în vedere cu ocazia manipulării și utilizării diferitelor categorii de mijloace distructive, arme de foc, materii și dispozitive explozive standardizate sau improvizate, muniții, etc, cât și componente ale procesului de pervertire a afectivității individului prin asimilare vizuală, conștientizare și asumare personală a consecințelor pe care utilizarea în public a unor astfel de mijloace le poate produce în mod efectiv asupra persoanelor, ca parte a procesului de pregătire psihologică a viitorilor combatanți pentru săvârșirea unor acte de terorism“, se arată în comunicatul emis de DIICOT.

 

L.C.B., a fost săltat de mascați și în 2015, pe 8 decembrie. A fost reținut pentru 24 de ore, dar procurorii au decis plasarea tânărului de 17 ani atunci sub control judiciar. Procurorii DIICOT ce au găsit în casa acestuia mai multe documente și materiale ce prezentau activități de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic. „L.C.B. și-a arătat disponibilitatea de a deveni martir pentru Statul Islamic atât prin deplasarea în zonele în care aceștia acționează pentru a lupta alături de ei, cât și prin sacrificiul suprem în state din Europa la ordinul Statului Islamic“, spuneau procurorii. Conform anchetatorilor, acesta a reușit să convingă mai multe persoane să adere la Statul Islamic. Ca să fie cât mai convingător, a împrumut online numele unui terorist Al-Qaeda, ucis în 2006: Omar al Faruq.

 

L.C.B. a renunțat la ortodoxie pentru Islam în urmă cu trei ani. „Mărturisesc că Dumnezeu este unul unic şi Mohamed este profetul lui. După aceea, am devenit altă persoană şi am devenit musulman. Mulţumesc Domnului că am renunţat la tot ce era mai rău în mine: tutun, alcool, curvăsărie şi droguri“, le-a spus anul trecut anchetatorilor.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    5249

    Copil fara minte…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.