FOCAR DE CORONAVIRUS la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. 126 de persoane...

FOCAR DE CORONAVIRUS la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. 126 de persoane afectate

3.931
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 3,00)

Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova a devenit, din data de 24 iulie, anul acesta, focar de coronavirus, numărul vârstnicilor infectați, până în prezent, ajungând la 100, iar cel al personalului la 26. 

Pentru autoritățile doljene nimic nu pare a fi alarmant, DSP Dolj transmite cifre și bilanțuri, de multe ori cu erori, iar prefectul pare a fi mulțumit de mocirla în care această instituție activează de când a fost ea înființată, cel mai probabil.

Revenind asupra situației de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, acest focar a fost depistat în data de 24 iulie. DSP Dolj a trimis comunicat, astăzi, după ce informația „scăpase” în spațiul public și pe rețele de socializare, nu pentru că au dumnealor mijloace eficiente de comunicare.

„Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19: 16 beneficiari din 270 rezidenţi; 8 personal de îngrijire din 100 persoane”, se arată într-un comunicat al DSP Dolj, pe care într-un final s-au obosit să îl scrie și să îl transmită.

Ulterior, în urma testărilor repetate s-a constatat că focarul a evoluat, astfel că la data de 12 august, numărătoarea celor de la DSP Dolj a ajuns la 126 de cazuri confirmate, dintre care 100 de beneficiari și 26 de angajați.

Autoritățile susțin că toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome.

Aici a fost înregistrat și un deces, în data de 29 iulie, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 87 de ani cu multiple comorbidităţi.

„Personalul de îngrijire pozitiv Covid 19 a fost izolat pentru evaluare clinică, paraclinică şi tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova”, se mai arată în comunicat.

Cât privește măsurile, DSP Dolj informează că acestea ar fi fost luate, respectiv: s-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-a monitorizat focarul permanent; carantinarea unităţii până la închiderea focarului; dezinfecţia tuturor spaţiilor; utilizarea corespunzătoare a echipamentului de protecţie de către personal; personal de îngrijire dedicat pentru rezidenţii pozitivi Covid19; triajul epidemiologic zilnic al personalului de îngrijire și monitorizarea zilnică a stării de sănătate a rezidenţilor care nu sunt infectaţi cu virusul SARS COV 2.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   19-01-2008
  Mesaje
  53

  Asistenta mai spune că probele sunt recoltate de colege de-ale sale ”care nu au nicio treabă cu recoltatul probelor. Nu au fost instruite”. Potrivit sursei noastre, persoana însărcinată să gestioneze situația Covid-19 în cadrul Căminului este dr. Laurenția Panduru, coordonator medical. Ea este cea care a dispus toate măsurile privind Covid-19. ”Dr. Panduru este principalul vinovat, din punctul meu de vedere. Personalul tura 1, de 14 zile a intrat în serviciu, nu au știut dacă sunt pozitive sau negative (asistentele și infirmierele n.r.) și altele au plecat acasă. Bolnavii covid au fost lăsați la Cămin. Li s-a dat Paracetamol. Au fost lăsați pe același loc cu bolnavii negativi. Toți s-au contaminat. De pe toate etajele, împreună cu personalul. Au făcut ultimul etaj, etajul 4, așa-zis etaj covid. Ce au considerat ei să rotească personalul și l-au rotit. I-au contaminat pe toți. Mi-e frică să mă reîntorc la serviciu”, explică asisenta de la Căminul pentru Persoanele Vârstnice Craiova. Medicul Laurenția Panduru nu a răspuns la telefon, deși a fost sunată în repetate rânduri, pentru a-și expune punctul de vedere.

  Sursa noastră mai spune și că pacienții au fost lăsați să iasă din azil: ”Vor să dea vina pe personal, că a venit contaminat. De fapt, ei poartă vina, pentru că au lăsat bolnavii să iasă din unitate, pe poartă, să meargă la piață sau în magazine. Aparținători fără teste

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.