Tribunalul Dolj a respins apelul PSD. Ovidiu Flori nu poate candida pentru...

Tribunalul Dolj a respins apelul PSD. Ovidiu Flori nu poate candida pentru un nou mandat la Primăria Ișalnița

5.375
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Tribunalul Dolj a respins apelul formulat de PSD Dolj împotriva deciziei Judecătoriei Craiova care a admis contestaţia depusă de PNL Dolj în privința candidaturii lui Ovidiu Aurelian Flori la funcţia de primar al comunei Işalniţa, anunță reprezentanții PNL Dolj. 

Instanţa de judecată a decis definitiv, miercuri, că Ovidiu Flori nu mai poate candida.

„PNL Dolj somează public organizaţia PSD Dolj să respecte legea şi regulile democraţiei şi să nu mai încerce să-şi inducă în eroare propriul electorat. Reamintim că această candidatură propusă de PSD, pentru primăriile din Dolj, nu este singulară, iar PNL Dolj a pregătit mai multe contestaţii împotriva unor persoane declarate incompatibile prin decizii de instanţă definitive şi care doresc să acceadă din nou în funcţii publice. O astfel de situaţie este şi la Poiana Mare, iar contestaţia PNL Dolj prin care a solicitat respingerea dosarului de candidatura depus de numitul Vintilă Marin, candidat din partea PSD la funcţia de primar/consilier local al comunei Poiana Mare, jud. Dolj, a fost admisă de către Biroul Electoral de Circumscripţie Poiana Mare”, se arată într-un comunicat remis de PNL Dolj.

Marin Vintilă, fost primar al comunei Poiana Mare, se află în conflict de interese, motiv pentru care mandatul de primar al acestuia a încetat înainte de termen.

„Instituţia Prefectului Dolj a emis Ordinul nr.65/05.02.2020 prin care a constatat încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar. PNL Dolj are pregătite încă 6 contestaţii împotriva unor persoane declarate incompatibile prin decizii de instanţă definitive şi care doresc să acceadă din nou în funcţii publice”, se mai rată în comunicat.

Deciziile respective fac referire la următorii candiați:

Mihai Cotea – fost consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Calafat, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 2540/14.06.2018

Adam Atanasie – fost primar al comunei Goiești, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 788/12.02.2020;

Dică Dan Viorel – fost primar al comunei Pielești, incompatibil, potrivit deciziei ICCJ 4729/15.10.2019

Dincă Dumitru – fost primar al comunei Drăgotești, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1709/28.03.2019;

Giurcă Eugen – fost primar al comunei Sălcuța, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1652/27.03.2019;

Purcaru Alexandru – fost viceprimar al comunei Botoșești-Paia, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 4097/23.11.2018

 

2 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  475

  Foarte bine! Legea e lege! Nu ei (PSD) au facut-o an dupa an? Bine..oricum au facut-o pe repede inainte sa fie ei si ai lor avantajati! Iar acum se lovesc tocmai de ceea ce au creat ani la rand! Oricum candidati lacomi si incompeteni au cu gramada deci nu e bai!

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  303

  vodkuto, ce faci cu nasul ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.