Gheorghe Dincă și complicele său, aduși la Penitenciarul Craiova

Gheorghe Dincă și complicele său, aduși la Penitenciarul Craiova

2.067
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Gheorghe Dincă și complicele său, Ștefan Risipițeanu, vor ajunge în Penitenciarul Craiova, după ce magistrații Tribunalului Olt au hotărât, vineri, ca în cazul amândurora să rămână valabilă măsura arestului preventiv.

Magistrații au respins cererea de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu în cazul lui Ştefan Risipiţeanu, așa cum solicitase avocatul acestuia.

În cazul lui Gheorghe Dincă, apărătorul din oficiu a cerut instanţei să rămână cu doar şase infracţiuni şi nu opt câte au reţinut procurorii DIICOT. Şi anume, fără viol în cazul Alexandrei, pentru că în afară de spusele fetei, nu ar exista dovezi că ar fi violat-o şi fără infracţiunea de omor în cazul Luizei. Totodată, avocatul a cerut ca Dincă să rămână în arest la domiciliu.

„La data de 15.01.2020 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. prin care s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a inculpatului D.G. sub aspectul săvârşirii de trafic de persoane, trafic de minori, viol ( 2 fapte ), omor calificat (2 fapte ), profanare de cadavre sau morminte ( 2 fapte ) şi a inculpatului R.Ş. pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Conform dispoziţiilor art. 348 din Codul de procedură penală, în cauză a fost stabilit de către judecătorul de cameră preliminară termen pentru verificarea legalităţii măsurilor preventive, la data de 17.01.2020. Prin încheierea pronunţată în camera de consiliu s-a dispus : „Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul R. Ş.. În baza art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 alin. 2 C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive cu privire la inculpații D.G. şi R.Ş.. În baza art. 207 alin. 4 C.p.p, menține măsura arestării preventive dispusă (în cursul urmăririi penale) faţă de inculpaţi. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, se arată într-un comunicat de presă remis de Tribunalul Olt.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.