DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliția Locală Craiova și angajații Salubrității au primit sarcina de a patrula în zona malurilor Jiului, la Bucovăț, unde cetățenii, dar și diverse societăți economice, aruncă nestingherit gunoaie. Pe de altă parte, frecvența ridicării deșeurilor va fi crescută la de două ori pe săptămână.

Autoritățile au stabilit, azi, după ce s-au pus la masa discuțiilor, ce este de făcut pentru stoparea fenomenului gunoaielor aruncate în zona limitrofă comunei Bucovăţ și vecinătatea Craiova. Recent, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă ”Jiu” s-au plâns că nu mai fac față fenomenului, în ciuda deselor activități de igienizare și ecologizare

Blocarea rampelor de acces, construite ilegal, spre zonele aferente albiei Jiului, în special a celor din comunele Bucovăţ şi Breasta, este una dintre măsurile stabilite. Totodată, vor fi constituite echipe mixte de patrulare, compuse dintr-un operator de salubritate și angajați ai Poliţiei Locale Craiova. De altfel, aceasta va coordona acţiuni de informare a proprietarilor de terenuri intravilane privind obligativitatea împrejmuirii terenurilor, precum şi tragerea unei brazde de plug pe perimetrul din zonele extravilane pentru a împiedica pătrunderea autovehiculelor.

Garda de Mediu, pe baza dovezilor prezentate de echipele mixte, va aplica contravenţiile legale.

În plus, frecvenţa de colectare a deşeurilor de pe drumurile judeţene  va fi modificată, de la o dată pe săptămână, la două ori pe săptămână.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.