Grădinița ”Ion Creangă”din Craiova, modernizată cu fonduri europene

Grădinița ”Ion Creangă”din Craiova, modernizată cu fonduri europene

4.566
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă”, din Craiova, va fi modernizată de municipalitate cu bani de la Uniunea Europeană. Proiectul, în valoare de circa 4,8 milioane de lei, a fost aprobat pentru finanțare. Beneficiarii direcți ai lucrărilor sunt peste 200 de preșcolari, personalul didactic și nedidactic de aici.

Printre lucrările care vor fi executate se numără cele care asigură încălzirea clădirii, anveloparea, iluminatul, la exterior – amenajarea aleilor și trotuarelor, a unui loc de joacă de 99 mp, și a spațiilor verzi. Prin proiect se vor mai executa lucrări de amenajare a unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, se va reabilita și incinta amplasamentului grădiniței concomitent cu dotarea spațiilor interioare cu mobilier și echipamente moderne.

Contractul de finanțare pentru proiectul “Creșterea accesului la educație prin îmbunătățirea infrastructurii unităților de învățământ – Grădinița cu program prelungit Ion Creangă” este în valoare de 4.850.745,51 lei (988 mii euro) și este ultimul proiect din cele 29 depuse de Primăria Craiova care a fost aprobat spre finanțare.

În acest moment, toate proiectele depuse de Municipiul Craiova pe actualele axe de finanțare au fost aprobate. Avem o rată de succes de 100%: 29 de proiecte depuse, 29 aprobate! Am depus proiecte cu o valoare totală cu mult peste suma alocată care a fost de doar 47 milioane euro. Craiova are în acest moment proiecte depuse și aprobate în valoare de 169 milioane euro, fără a lua în considerare Masterplanul de apă care singur însumează 434 milioane euro. Astfel, avem un randament de absorbție al fondurilor europene de aproape 330% – am avut alocate 47 milioane euro și avem proiecte aprobate în valoare de 169 milioane euro”, a precizat primarul Mihail Genoiu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.