DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministerul Energiei a semnat contractul de finanțare pentru construirea grupului pe gaze de la Termocentrala Ișalnița, valoarea proiectului fiind de peste 253 de milioane de euro. 

Contractul a fost semant vineri, iar banii provin din Fondul de Modernizare.

”Ministerul Energiei a semnat în data de 23.02.2024 contractul de finanțare în cadrul Programului-cheie 2 privind construirea de capacități electrice de tip turbină cu gaz cu ciclu combinat (CCGT), care pot fi adaptate pentru funcționarea pe hidrogen, necesare pentru realizarea tranziției de la cărbune şi pentru echilibrarea rețelei. Obiectivul General al Proiectului îl reprezintă construirea unei centrale electrice cu ciclu combinat pe bază de gaz natural, de aproximativ 850MW la Ișalnița. Valoarea acestui contract, decontată din Fondul pentru Modernizare, este de 253,125 milioane de euro, iar finanțarea se va face din Fondul pentru modernizare, al cărui beneficiar este Societatea CCGT Power Ișalnița SA.Centrala pe gaze de la Ișalnița va fi dezvoltată de CCGT Power Ișalnița S.A., societate în care Complexul Energetic Oltenia S.A. deține 59,9% din capitalul social și Alro S.A. deține 40,1%, din capitalul social” arată Complexul Energetic Oltenia într-un comunicat de presă.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.