DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un bărbat din județul Dolj, condamnat după ce a pus în circulație bancnote de 100 de false și care se ascundea sub un nume fals în Grecia, a fost prins de polițiști.

În urma schimbului de informații realizat de Biroul Sirene din cadrul IGPR cu Biroul Sirene Grecia a fost depistat, în localitatea Salonic, un bărbat de 44 de ani, din județul Dolj, condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate.

În 8 iulie 2021, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele bărbatului, cetățean român, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Judecătoria Craiova.

În 2019, prin prezentarea unor bancnote false din cupiură de 100 de euro ca fiind adevărate, bărbatul a determinat 6 persoane vătămate să-i remită diferite sume de bani, cauzându-le acestora un prejudiciu.

Pentru faptele comise, cel în cauză a fost condamnat la 4 ani și 7 luni de închisoare.

Astfel, în baza unor informații obținute de IPJ Dolj, s-a stabilit că cel în cauză ar putea locui în Grecia, unde s-ar ascunde de autorități într-un apartament.

El a fost prins într-un apartament în Salonic, Grecia, în urma unei activități operative desfășurate de către poliția din Grecia, cu sprijinul Atașatului de Afaceri Interne român din Grecia, fiind arestat în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autoritățile române.

Urmăritul a fost depistat folosind identitatea altei persoane.

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.