DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)
În timp majoritatea clinicilor medicale din Craiova și chiar unele dintre spitalele publice au liste de așteptare pe care se află sute de pacienți pentru efectuarea unui computer tomograf, sunt unități medicale în județul Dolj unde cu puțin noroc se pot face programări pentru luna februarie. Spunem cu puțin noroc pentru că deja au ajuns(vineri, 26 ianuarie) cu programările pe la jumătatea lunii februarie. Computer tomograf se poate face la Spitalul Orășenesc Filiași. Cu trimitere de la specialist, investigația este gratuită. Am sunat vineri și am aflat procedura. „Luați trimitere de la medicul specialist și ne trimiteți pe Whatsapp să vedem despre ce este vorba. Poate se impune, poate nu, substanță de contrast. Apoi noi vă spunem când vă programăm. Acum am ajuns cu programările pe la jumătatea lunii februarie”, a spus unul dintre angajații Spitalului Orășenesc Filiași. Persoanele care vor să facă o astfel de investigație mai repede, cu o recomandare de la medicul specialist, tot la Filiași pot obține, contracost, programarea în câteva zile. Tarifele afișate pe site-ul unității medicale, în luna octombrie 2023, le găsiți AICI. Și la spitalul din Segarcea au Computer Tomograf, dar de aici nu am reușit să obținem informații. La numărul afișat, deși programul anunțat este 8.00-14.00, vineri, la ora 13.30 și 13.33 nu a răspuns nimeni. Nici colegele angajatelor de la Laboratorul de Imagistică nu au știut cum și unde să ne îndrume. Încercați-vă norocul și aici întrucât, cel puțin după cum am fost informați la vremea respectivă, în 2021, acest spital a fost dotat cu un computer tomograf de ultimă generație. La Spitalul Băilești, cu trimitere de la medicul specialist, se poate face o programare gratuită, primele date disponibile fiind, ca și în cazul Filiașiului, „aproximativ la jumătatea lunii februarie”. Contracost, se poate face această investigație la câteva zile distanță după ce pacientul deține un bilet de trimitere de la specialist. Unitățile medicale din Dăbuleni și Bechet nu promovează un astfel de serviciu medical pe site-ul instituțiilor, iar la Spitalul Calafat, programul s-a încheiat probabil mult prea devreme…fiind vineri când noi am sunat pentru informații. Vineri, ora 13.44. Pentru programări, lăsăm un număr de telefon:
În ceea ce privește situația spitalelor și a clinicilor din Craiova, aici lucrurile se complică. Zilele trecute, Spitalul CFR anunța că mai are plafon, pentru luna aceasta, pentru analize și chiar pentru CT. În rest, se așteaptă mult sau foarte mult, dar important este ca atunci când știți că vă încadrați în categoria de pacienți care pot obține o programare în baza unuia dintre cele șapte tipuri de monitoare, nu ezitați să vă cereți, chiar insistent dacă este cazul, acest drept. Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, începând cu data de 1 octombrie 2020, „pentru a facilita accesul la investigaţii medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate, necesare monitorizării pacienţilor cu COVID-19 după externare, precum şi a pacienţilor diagnosticati cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare, furnizorii de investigatii paraclinice pot acorda investigaţiile, chiar dacă depăşesc valoarea de contract”. Medicul va menționa în biletul de trimitere, după caz: “Monitor 1” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu COVID-19 dupa externarea din spital “Monitor 2” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli oncologice “Monitor 3” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor cu diabet zaharat “Monitor 4” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli cardiovasculare “Monitor 5” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli rare “Monitor 6” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli neurologice “Monitor 7” – daca investigatiile paraclinice se recomanda pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli cerebrovasculare.


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.