Ministrul Victor Negrescu, la Craiova. Acesta a vorbit și despre situația românilor...

Ministrul Victor Negrescu, la Craiova. Acesta a vorbit și despre situația românilor din Diaspora

1.830
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, vineri, la Craiova, la o dezbatere cu tema „Europa Convergenței: Ocupare și Drepturi Sociale”. La evenimentul găzduit de Centrul Multifuncțional au luat parte  reprezentanţi ai unor ONG-uri, organizaţii sindicale, dar şi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Negrescu a vorbit, în prima parte a întrunirii, despre situația românilor din Diaspora, precizând că el s-a format în străinătate, din punct de vedere al carierei, dar într-un final a ales să revină în România. „Pentru că, zilele acestea, observ că se vorbeşte destul de mult de românii din afara ţării şi ce oportunităţi am oferit românilor din afara ţării. Sunt unul dintre reprezentanţii Guvernului României care a trăit foarte mulţi ani, în afara ţării. Am trăit peste nouă ani în afara ţării şi am decis să mă întorc tocmai pentru a contribui atât cât pot la ceea ce ne dorim să facem pentru România pe mai departe. Sunt bucuros astăzi să pot face acest lucru ca ministru delegat. Aş putea spune că m-am format în străinătate şi am decis să mă întorc pentru că există multe oportunităţi pentru românii din afara ţării de a contribui activ, constructiv şi eficient la stabilirea viitorului acestei ţări”, a declarat Negrescu.

Acesta a stat de vorbă cu români plecați peste hotare, cei mai mulți dorindu-și o reîntoarcere acasă, după cum susține ministrul. „Am organizat foarte multe consultări cu români din afara ţării. De fapt, de fiecare dată când am mers într-o capitală europeană, am organizat o dezbatere, o discuţie cu aceştia, şi am remarcat dorinţa lor constructivă la ceea ce înseamnă proiectul european al României. Discuţiile au fost foarte constructive şi am remarcat că există foarte mulţi români care îşi doresc să se întoarcă înapoi, care îşi doresc să contribuie eficient la ceea ce înseamnă viitorul României şi mai ales ce înseamnă această preşedinţie la Consiliul Europei. Pentru că am remarcat acest lucru, pe site-ul nostru, avem un spaţiu dedicat românilor din afara ţării. Ei pot şi au putut veni cu ideile lor, cu propunerile lor, cu propunerile lor. Pentru noi, reprezentanţii Guvernului României, a fost important să-i ascultăm pe românii care trăiesc acolo şi să venim cu acţiuni concrete”, a mai spus Victor Negrescu.

La rândul lor, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, fiecare în parte a vorbit despre schimbările produse la nivel de municipiu și județ, după intrarea țării noastre în Uniunuea Europeană.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   19-01-2008
  Mesaje
  53

  Frectie la picior de lemn!!! Adunari cu denumiri pompoase … cica, Intalniri Cetatenesti pt Viitorul UE …. dar … unde sunt cetatenii obisnuiti??? Sau daca participa d’alde Genoiu si Preoteasa, cu alaiul psd-ist … asta inseamna cetatenii obisnuiti??? Poate nu m-ar interesa parastasul astora … daca nu s-ar desfasura pe banii cetateanului european, platitor de taxe??!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.