DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pensionarii cu venituri sub 1.830 de lei, care au nevoie de medicamente din sublista B, conform ghidului prezentat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, vor primi compensare de 90% pentru medicamente. 

Compensarea pentru medicamente începe de la 20% și poate ajunge până la 100%, în funcție de sublista din care fac parte acestea.

Pensionarii cu venituri mici pot fi scutiți de o parte semnificativă a costului medicamentelor prescrise, ceea ce înseamnă un beneficiu crucial pentru sănătatea și bunăstarea lor.

Ghidul prezentat de CNAS vine cu reguli clare și precise referitoare la compensarea medicamentelor pentru categoriile defavorizate, inclusiv copii, gravide, lehuze și tinerii între 18 și 26 de ani care sunt elevi, studenți sau ucenici.

Aceștia beneficiază de gratuitate pentru anumite medicamente, ceea ce asigură un acces echitabil la tratamente esențiale.

De asemenea, compensarea pentru medicamentele din subliste diferite reprezintă un pas important în asigurarea unei acoperiri mai mari a cheltuielilor pentru tratamentele necesare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.