DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1.00)

Fabrica Ford din municipiul Craiova devine, marți, Ford Otosan, la evenimentul de preluarea oficială a uzinei de către compania din Turcia fiind prezent și premierul României, Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Ford Otosan va fi susținut de către Guvernul României și că, la rândul ei, compania sprijină programele Guvernului pentru o tranziție verde.

Acest ajutor se bazează pe faptul că Ford Otosan a anunțat producția de trei noi vehicule  electrice.

„Ford Otosan vine și sprijină programele noastre derulate pentru o tranziție verde. Ajută ca până în anul 2035 să producem și să folosim autoturisme cu emisii de dioxid de carbon zero, ne ajută să dezvoltăm capacitatea de a produce astfel de autoturisme”, a explicat Ciucă.

Acesta a mai spus că România va avea, până la sfârștul acestui an, 18.000 de stații de încărcare a mașinilor electrice.

„Acesta este obiectivul nostru. Să aavem, până la finele anului, 18.000 de stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Vor fi 13.000 cu finanțare nerambursabilă și 5.000 de la bugetul de stat”, a completat premierul.

Ford Otosan, potrivit premierului Ciucă, intenționează să creeze alte 600 de locuri de muncă în uzina de al Craiova. Aici se vor face investiții de aproximativ 490 de milioane de euro.

Fabrica de la Craiova devine, în cadrul companiei Otosan,  prima unitate de producție din afara Turciei.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.