Primăria Craiova pregătește sportivilor un obiectiv unic în România: Stadionul de atletism,...

Primăria Craiova pregătește sportivilor un obiectiv unic în România: Stadionul de atletism, aproape de finalizare

6.510
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Panteonul atletismului se mută în Bănie, care își întregește baza sportivă cu una dintre cele mai frumoase arene din țară: stadionul de atletism.

Realizat de Primăria Craiova cu fonduri de la bugetul local, noul stadion va ridica sportul de performanță la un alt nivel, plasând Cetatea Băniei în centrul competițiilor europene, iar atleții vor avea o bază de pregătire ultramodernă.

Marile performanțe obținute, de-a lungul timpului, de sportivii craioveni, ne obligă să le oferim cele mai bune condiții împătimiților acestui sport. Craiova se pregătește să expună noi trofee în vitrinele cluburilor de profil, iar acest lucru nu se putea realiza fără ca noi, administrația locală, să le punem la dispoziție condiții excepționale de pregătire. Primăria Craiova a considerat că performanța trebuie încurajată și răsplătită, și astfel, am construit cea mai frumoasă și una dintre cele mai mari arene de atletism din România, ce va putea găzdui inclusiv competiții europene de categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II. Sunt două piste gata de folosire – una la standarde competiționale, de 400 metri, dar și cea de warm-up, fiecare cu instalație de nocturnă separată. Sistemul audio de înaltă fidelitate va oferi ambientul necesar celor care vor evolua pe terenul de competiții. Toate materialele și instalațiile sunt noi și vor utila nu doar pista mare, ci și pista de warm-up, iar vestiarele și cabinele sunt pregătite pentru sportivi și membrii echipelor”, a menționat primarul Mihail Genoiu.

Cu o capacitate de 5.000 de locuri, arena din Bănie poate găzdui toate probele care țin de atletismul de performanță: săritura în lungime, săritura în înălțime, săritura cu prăjina, triplu salt, alergare liberă sau cu obstacole (garduri) pe diferite distanțe, ștafetă, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, aruncarea greutății sau aruncarea suliței și maratonul. Cu o pistă de alergare cu 8 culoare, dar și cu facilități care permit desfășurarea simultană a două competiții în aceleași condiții pentru atleți, noua arenă îndeplinește toate condițiile pentru organizarea de concursuri de nivel internațional. În acest sens, lucrările au fost monitorizate de un prestator recomandat de I.A.A.F. (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism), care a avut misiunea de a elabora documentațiile în vederea certificării stadionului de atletism la categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II.

Arena are inclusă zona de antrenament, zona de concurs și o clădire principală compartimentată în 4 corpuri – (Corpuri A, B, C, D), care găzduiește, pe lângă cele peste 5.000 de locuri pentru spectatori, dotări moderne pentru sportivi, arbitri, media etc. necesare desfășurării unor competiții omologate internațional.

Antrenamentele și concursurile vor putea fi susținute și seara, datorită instalației de nocturnă formată din 5 stâlpi de iluminat, completată de reflectoare montate pe copertina aferentă tribunei oficiale și de instalația de nocturnă pentru terenul de încălzire, formată din 6 stâlpi de iluminat, de care beneficiază stadionul.

4 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  303

  Dracu din balta a mai vazut stadion de atletism cu porti de fotbal. Baaaaa, trebuia sa face-ti voi cumva sa fi-ti unicati. Vai de mama voastra.. Inteleg ca terenul sa existe pentru sporturi precum aruncarea sulitei, discului, sau a greutatilor, dar nu vad ce sa caute porti de fotbal pe acel spatiu. Vai de mama voastra……

  PS. Astept si eu ziua aia cand o sa organizeze competitii europene sa le vad transmise pe Eurosport

 2. #2
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9550

  Cat de prost sa fii sa te intrebi de ce au pus porti pe un stadion ? Disperare mare la postaci , ce sa faci …Ai dracu astia de la PSD , au mai facut un stadion, nu le ajungea unul , acum sunt doua …

  Tel : Perpetuum Mobile
 3. #3
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7672

  Oricum pesedistii o sa piarda alegerile la Craiova. Le-a ajuns cat au prapadit orasul asta.

 4. #4
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9550

  L-au prapadit asa de tare incat au facut doua stadioane noi si am inteles de la o pasarica, ca o sa-l faca si pe al treilea .Joac-o pe asta pupator de nazi usereisti .Aaa ,sa nu uit ,au prapadit asa de tare orasul incat au facut si un spital nou .
  N-am inteles niciodata de ce va complaceti in situatia penibila in care va aflati cand mintiti in felul asta ordinar . Vreti si voi la ciolan ?

  Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.