DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Primul tronson al Drumului Expres DEx12 Craiova-Pitești, care măsoară aproximativ 17,7 km lungime, ar trebui să fie gata anul viitor, în decembrie, stadiul fizic de realizare fiind de 57,08%, potrivit unei situații întocmite la data de 18 noiembrie, anul acesta, de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova. 

Acest tronson de drum va lega municipiul Craiova de localitatea Robănești, în județul Dolj.

Comparativ cu celelalte sectoare, constructorul italian s-a organizat mult mai greu, nerespectând până acum termenele de finalizare.

Firma Tirrena Scavi, care se ocupă de lucrări, a primit deja două certificate negative și, spune ministrul Sorin Grindeanu, dacă lucrurile se vor derula în același ritm, sunt șanse să îl primească și pe cel de-al treilea.

Mai mult, a mai anunțat Grindeanu, se poate ajunge, în acest caz, chiar la rezilierea contractului.

„Eu nu vreau să mă antepronunţ, mi-aş dori să nu fie cazul (să rezilieze contractul – n.r.), mi-aş dori să se termine cât de repede şi acest prim tronson pentru că la anul în mod sigur se va da drumul la tronsonul 3 şi se va înainta foarte mult pe tronsoanele 2,3 şi 4, îl ştim pe constructorul pe care îl felicităm, a spus că încearcă inclusiv tronsonul 4 să îl finalizeze până la  finalul anului 2023. Cel mai prost lucru este să nu iei nicio decizie. Şi atunci vom intra pe acest calendar, cu toate riscurile, dacă lucrurile nu se vor îmbunătăţi”, a subliniat Grindeanu, la sfârșitul săptămânii trecute.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.