Producția noului Ford EcoSport a intrat în linie dreaptă la uzina din...

Producția noului Ford EcoSport a intrat în linie dreaptă la uzina din Craiova (Foto)

7.593
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

O nouă etapă a început, azi, pentru Ford România, dar și pentru economia Craiovei și a Doljului: a fost lansată oficial producția noului model EcoSport, pentru care compania a investit la Craiova circa 200 de milioane de euro, potrivit reprezentanților Ford. 

SUV-urile înseamnă, de asemenea, mai multe locuri de muncă. Până la finalul anului, Ford plusează cu 1700 de poziții noi la Ford Craiova, totalul atingând 3.900 de locuri de muncă în zona producției de vehicule și în cea de producție de motoare. Investiția totală pe care Ford a realizat-o în complexul de top de producție de la Craiova începând cu martie 2008, momentul preluării facilităților, depășește un miliard de euro„, arată reprezentanții Ford.

Piața europeană primește SUV-ul exclusiv de la fabrica din Craiova (cu excepția Rusiei), dar uzina va livra automobilul pe 56 de piețe de pe patru continente (spre exeplu, va ajunge în Marea Britanie, dar și în Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrală) sau Africa de Sud).

EcoSport este un nou exemplu al modului în care Ford își construiește operațiunile pe baza avantajelor propriei game — implicit pe baza unor SUV-uri de clasă mondială. Odată cu creșterea cererilor pentru EcoSport și în general pentru SUV-urile din această categorie, este momentul oportun pentru a reloca producția în Europa pentru a ne ridica la nivelul cerințelor clienților noștri„, a afirmat vicepreședintele grupului și președinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Steven Armstrong.

Lansarea producției EcoSport a avut loc, azi, 12 octombrie 2012, în cadrul unei ceremonii la care au participat președintele României, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, dar și alți oficiali din administrația centrală și locală. Prezenți au fost și angajații Ford.

România are un potențial economic deosebit, fapt confirmat deja de Ford și de mulți alți investitori importanți. Îmi exprim speranța că modelul Ford EcoSport va deveni o nouă poveste de succes a companiei Ford și a industriei auto românești„, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Este un element de mândrie și pentru noi și bănuiesc că și pentru domniile lor faptul că au găsit aici un mediu propice economic, social, uman, de toată factura pentru a face acest pas important — un nou model, o nouă istorie în compania Ford„, a spus și premierul Mihai Tudose.

Ambii și-au lăsat semnăturile, la finalul discursurilor, pe un model alb EcoSport. De altfel, după ceremonie, șeful statului a testat noul model Ford Ecosport avându-l copilot pe campionul național de raliu Simone Tempestini. ”Pentru această clasă, mi s-a părut că are dotări excelente, comportamentul este foarte bun. Cred că se va vinde bine„, a spus Iohannis.

Noul Ford EcoSport oferă un nivel de versatilitate înalt și capabilități îmbunătățite, un design mai rafinat la interior și exterior și tehnologii sofisticate dedicate clienților săi, așa cum este sistemul de tracțiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătățește tracțiunea și aderența pe șosea și în afara acesteia. Avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri dezvoltă până la 125 CP și oferă un nivel optimizat al emisiilor. Habitaclul redesenat oferă comenzi mai ușor de utilizat și materiale moi la atingere, o consolă centrală nouă și scaune mai confortabile. EcoSport este disponibil în premieră, de asemenea, într-o versiune sportivă ST-Line, aceasta fiind inspirată din gama Ford Performance.

Alături de noul EcoSport, la Ford Craiova va continua producția motorului Ford 1.0 EcoBoost, singurul câștigător al titlului „Motorul Internațional al Anului” timp de patru ani consecutivi.

5 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   01-08-2008
  Locatie
   Sarari
  Mesaje
  402

  Dacă salariile ar fi un pic mai spre cei din Europa, cred că Ford ar avea un succes mai mare.
  Cu 1090 lei / luna + bonuri, nu cred că sucesul este de partea Craiovei.
  Munca cu fierul 8h/zi….Înseamnă ceva, in timp.
  Rupere de menisc ,prapure, scolioza….Etc.

 2. #2
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-12-2005
  Locatie
   1Mai
  Mesaje
  1671

  Ford nu este in Craiova sa „Produca”…Este sa dea exemplu’ Europei de Est ca sunt capabili de „Sclavie” / Greu sa vanda Ford in prezent autoturisme…Cand toti competitorii directi pe clasa fac modele cu 20-30% mai ieftine …Ce ofera peste 50% mai multe dotari !!! Asa ca Ford este tinut in viata de sfintele Pick-Up’uri Americanesti si de Dubitele Omniprezente Global…Modele ca Focus/Fiesta si chiar Mondeo au ajuns o rusine. Pacat !

 3. #3
  De-al casei
  Data de inscriere
   01-08-2008
  Locatie
   Sarari
  Mesaje
  402

  O firma…La care lucrez spunea în 2012 când a incheiat contractul cu Ford, că în maximum doi ani, v-a aduce salarile in Romania la nivel european.
  Acum după cinci ani, inca plătesc 1100lei pentru 8 ore de sclavie.
  Firma este în incinta Ford și este TR. 1 pentru Ford .
  Deci? 1100/luna, eu zic că este 0.
  Dar ce sa zic ? Eu cred că noi i-am învățat așa.
  Romanul muncește mult e bani putini. Și în țară dar și în afara ei.
  Spor la munca, romane!

 4. #4
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-04-2007
  Mesaje
  406

  Cacatii de la putere nu fac autostrazi o sa plece si ford si dacia si producatorii de subansamble ma mir ca nu s-au carat deja ii mai tine faptul ca e cea mai ieftina forta de munca cat o sa mai tina si asta .

 5. #5
  De-al casei
  Data de inscriere
   01-08-2008
  Locatie
   Sarari
  Mesaje
  402

  Înainte să lucrez cu Ford,chiar ma miram cum de sta aceasta companie atât de mult. Acum îmi dau seama…Au sclavi! Adică noi!
  România este plina de sclavi. Spun plină pentru că nu toată este așa. Sunt cei „de sus”, care inca nu au ajuns sclavi.
  „Revoluția” din ’89, a dat curs la așa ceva!
  Pai prin USA în anii ’40, existau ochelari 3D!
  Să zic și restul!?
  Noi suntem în 2017 și nu deslușim misterul ,”Pomohaci”!
  Vrem autostrăzi și drumuri dar noi inca trăim cu WC in gradina!
  Despre ce vorbim?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.