DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vârstnicii din Craiova vor avea un centru de zi, unde își vor putea petrece timpul liber, spațiul respectiv urmând a fi construit  cu fonduri europene. De asemenea, Direcția de Asistență Socială Craiova a mai obținut finanțare pentru un proiect dedicat sprijinirii victimelor violenței domestice și violenței stradale, proiect ce presupune implicarea taximetriștilor și va fi derulat în parteneriat cu autoritățile din Roma. 

Potrivit administratorului public al Craiovei, Sorin Manda, „Bunicii Comunității” este un proiect care are ca obiectiv înființarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, care să răspundă nevoilor a 170 de persoane din municipiu. 

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de maximum 2.790.000 lei, procentul minim de cofinanțare proprie obligatoriu pentru Direcţia de Asistenţă Socială Craiova fiind de 2% din valoarea bugetului gestionat, respectiv de 55.800, 00 lei.

„Acest proiect pentru persoanele vârstnice a fost admis marți după verificarea administrativă și de eligibilitate, urmând verificarea financiară. Celelalte două proiecte depuse privesc combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, dar și combaterea violenței stradale în rândul copiilor (proiect încheiat în parteneriat cu orașul Roma în cadrul programului Drepturi, Egalitate și Cetățenie)”, a spus Manda.

Proiectul privind combaterea violenței implică derularea unor sesiuni de training în rândul taximetriștilor din Craiova, valoare programului fiind de 45.000 de euro. Taximetriștii, șoferii mijloacelor de transport în comun și polițiștii locali vor învăța cum să reacționeze corect în cazul unei agresiuni pe care o întâlnesc în spațiul public.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.