Spitalul Regional Craiova, cel mai în urmă proiect dintre cele trei. Iașul...

Spitalul Regional Craiova, cel mai în urmă proiect dintre cele trei. Iașul stă cel mai bine

3.420
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Europarlamentarul liberal Marian Jean-Marinescu susține, într-o postare pe Facebook, că Spitalul Regional din Craiova „este încă în aer”.

Marinescu a trimis scrisori la instituțiile implicate în acest proiect, atât cele din țară, cât și din exterior, întrebând despre costul spitalului din Craiova sau dacă au fost cheltuiți cei 150 de milioane de euro din fonduri europene.

„Situația Spitalului Regional de Urgență din Craiova a rămas neclară pentru guvernul PSD așa că am continuat să mă interesez de acest proiect. Am trimis din nou scrisori la Ministerul Sănătății, la Ministerul Fondurilor Europene, la Banca Europeană de Investiții și la Comisia Europeană, și le-am cerut să îmi răspundă la următoarele întrebări:

 1. Care este costul final al unui spital regional, conform studiilor de fezabilitate?
 2. Dacă au fost cheltuite cele 150 de milioane euro din fonduri europene și pentru ce activități?
 3. De ce rata de cofinanțare din fonduri europene este de maxim 50 %, în condițiile în care în acest exercițiu financiar rata de finanțare poate fi de până la 85 %?”, a menționat Marinescu.

Acesta a spus că de la Ministerul Sănătății nu a primit niciun răspuns.

Din datele primite de la celelalte instituții europene nu rezultă nicio informație strict referitoare la spitalul ce ar urma să fie construit la Craiova, mai spune Marian Jean Marinescu.

Cei de la Ministerul Fondurilor Europene au informat că nu pot furniza date cu privire la costul final al spitalului din Bănie întrucât studiul de fezabilitate încă nu a fost finalizat.

„Pe scurt, Spitalul din Craiova este încă în aer! Nu are studiu de fezabilitate, încă nu știm cât costă și nici ce capacitate va avea. Avem doar promisiunea acestui guvern că în decembrie anul curent va trimite cererea de finanțarea la Comisia Europeană”, a conchis europarlamentarul.

Pentru proiectarea, supravegherea şi construcţia spitalelor regionale din Iaşi, Cluj si Craiova, România beneficiază de sfaturile experţilor BEI, în urma unui acord semnat la începutul lunii iulie 2019.

Cel mai avansat proiect este cel care privește spitalul din Iași. Pentru cel de la Cluj Napoca, cererea de finanțare va fi depusă la Comisia Europeană în luna octombrie, existând estimări că și pentru spitalul din Craiova o să fie depusă această cerere, în decembrie.

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  268

  O sa-l faca prin anul 2450 toamna

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.