Sprijin de 23 milioane de euro pentru spitalele din subordinea municipalității craiovene

Sprijin de 23 milioane de euro pentru spitalele din subordinea municipalității craiovene

25.528
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierii locali au votat, astăzi, în unanimitate, aprobarea  solicitării de finanțare europeană pentru trei proiecte privind decontarea banilor cheltuiți cu echipamente şi aparatură medicală necesare pentru gestionarea situaţiei de urgenţă provocată de criza COVID–19.

Oportunitatea atragerii acestor fonduri a apărut în contextul pandemiei cu coronavirus și a fost anunțată de Comisia Europeană pe 30 martie 2020. Sumele solicitate de administrația din Craiova sunt de câte 10 milioane de euro pentru Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” şi Spitalul Municipal „Filantropia” şi de 3 milioane de euro pentru Spitalul de Neuropsihiatrie.

Suntem, din nou, printre primii din țară la depunerea de proiecte pe fonduri europene. Iată că la foarte scurt timp de când Comisia Europeană a anunțat măsurile de sprijin în domeniul sanitar, ne-am mobilizat imediat, am preluat de la cele trei spitale ale municipalității necesarul de echipamente și aparatură medicală pentru gestionarea crizei de coronavirus și am lucrat la documentația pentru cererea de finanțare. Imediat după votul de vineri din Consiliul Local, vom și depune proiectele la minister. (…) Sperăm ca autoritatea responsabilă cu evaluarea proiectelor să fie obiectivă, iar fondurile să fie împărțite în mod corect. Sunt 300 milioane de euro alocate acestui apel de proiecte, iar valoarea maximă eligibilă a fiecărui proiect este de 10 milioane de euro, cu 0% contribuție din partea beneficiarului! Este o oportunitate pe care nici nu ne gândim să o ratăm, mai ales că este vorba de investiții în dotări pentru medicii și pacienții noștri”, a declarat primarul Mihail Genoiu.

Cheltuielile eligibile sunt cele efectuate de spitale începând cu data de 1 februarie 2020 până la momentul depunerii cererii de finanțare sau care urmează a fi realizate, aferente acțiunilor finanțabile în cadrul apelului de proiecte, pentru dotarea unităţilor sanitare publice cu echipamente şi aparatură medicală, dispozitive medicale şi de protecţie medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare şi suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienţilor cu infecţie COVID – 19 şi pentru gestionarea situaţiei de urgenţă provocată de criza COVID – 19.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.