CJ Dolj, în inspecție la stațiile de sortare și de compostare construite...

CJ Dolj, în inspecție la stațiile de sortare și de compostare construite la Mofleni,

4,824
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a inspectat joi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile și de administratorul public al județului, Cosmin Durle, lucrările realizate la stațiile de sortare și de compostare construite în Craiova, în zona Mofleni, în cadrul proiectului privind Sistemul de management integrat al deșeurilor, derulat cu fonduri europene.

Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a subliniat că finalizarea celor două obiective marchează parcurgerea unei etape importante în cadrul demersului cu finanțare nerambursabilă, atât prin valoarea lor cumulată, care depășește 10 milioane de euro, cât și prin rolul pe care aceste componente îl dețin în cadrul sistemului.

Suntem prezenți la una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean Dolj – stațiile de sortare și de compostare a deșeurilor din Craiova. Sunt două obiective realizate printr-un contract de peste 10 milioane de euro, reprezentând valoarea lucrărilor de proiectare și de construire, precum și dotarea lor cu echipamentele necesare, contract care face parte din inițiativa noastră mai amplă privind Sistemul de management integrat al deșeurilor, pentru care am obținut aproape 54 de milioane de euro din fonduri europene. Suntem foarte aproape de momentul în care vom putea declara această investiție finalizată și, de altfel, pentru ca ea să fie dată în folosință mai trebuie doar să fie desemnat prin licitație un operator care să gestioneze aceste instalații”, a precizat Ion Prioteasa.

La nivelul Craiovei, este în curs de implementare amenajarea a aproximativ 440 de platforme, pe care vor fi instalate aproximativ 760 de containere îngropate, în zonele cu blocuri din oraș. Contractul, în valoare de 7 milioane de euro, a fost semnat în urmă cu o lună.

Potrivit șefului CJ Dolj, deja se contrează o a doua etapă în Master planul pentru deșeuri: finanțarea, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, pentru construirea unei stații de tratare a deșeurilor în Dolj, stație care va genera și un combustibil alternativ, utilizabil în industrie.

Contractul pentru realizarea celor două obiective din Craiova, cu o valoare de 10,2 milioane de euro, a prevăzut proiectarea, construirea și echiparea unei stații de sortare a deșeurilor, cu o capacitate de procesare de 44.000 de tone pe an, și a unei stații de compostare, cu capacitatea de 18.000 de tone pe an.

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai cuprins achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea, precum și construirea a patru stații de transfer, la Calafat, Băilești, Dobrești și Filiași, și a unei stații de compostare la Calafat. 

1 COMENTARIU

 1. #1
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2856

  La pușcărieeeee!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.