Craiova-Cetate se modernizează cu bani europeni

Craiova-Cetate se modernizează cu bani europeni

6.746
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 40 de milioane de euro voa primi Consiliul Județean Dolj pentru reabilitatea drumului Craiova-Cetate. Contractul de finanțare a fost semnat de ministrul Sevil Shhaideh și urmează să ajungă în perioada umrătoare la Consiliul Județean pentru a se demara procedura de licitații. „Este un demers însemnat, în valoare de aproape 40 de milioane de euro, prin care se va moderniza una dintre cele mai importante artere rutiere ale județului, care măsoară peste 67 de kilometri și care deservește mai mult de 320.000 de locuitori. În plus, prin acest proiect, pentru care specialiștii din cadrul Consiliului Județean depun eforturi de mai bine de trei ani, se vor amenaja 21 de kilometri de piste pentru bicicliști și tot atâția kilometri de trotuare, precum și 14 stații pentru autobuze”, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Modernizarea drumului județean 552 Craiova – Cetate facilitează accesul la rețeaua transeuropeană de transport pentru locuitorii municipiului Craiova și cei ai comunelor Bucovăț, Terpezița, Sălcuța, Vîrtop, Caraula, Unirea și Cetate, populația deservită depășind 327.000 de locuitori, conform celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică. „Acest proiect reprezintă o reușită din toate punctele de vedere. Vorbim despre un drum de peste 67 de kilometri, care conectează în mod direct Craiova cu 7 comune, dar de modernizarea căruia vor beneficia și alte localități traversate de drumuri care se intersectează cu DJ 552, printre care se numără Plenița, Orodel, Vela și Verbița”, a spus Cosmin Vasile, vicepreședintele CJ Dolj.

Proiectul va fi realizat prin Programul Operațioanl Regional 2014-2020 și implică modernizarea drumului pe traseul Craiova – Mofleni – Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Vîrtop – Caraula – Cetate. Valoarea totală este de 169.355.115,16 lei (echivalentul a 37.634.470,03 euro), inclusiv TVA, din care 165.434.908,36 lei (echivalentul a 36.763.312,96 euro) reprezintă finanțarea nerambursabilă. Dacă totul decurge conform planului, la anul, imediat ce vremea o va permite se vor începe lucrările de reabilitare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.