Încă un primar din Dolj, reţinut pentru cercetări. Edilul de la Ţuglui,...

Încă un primar din Dolj, reţinut pentru cercetări. Edilul de la Ţuglui, cercetat pentru abuz în serviciu

1.740
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Primarul comunei doljene Ţuglui, Paulică Neagoe(foto stânga), a fost reţinut pentru 24 de ore, sub o serie de acuzaţii, printre care abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

În perioada 2008-2014, primarul Neagoe ar fi achiziţionat mai multe bunuri, la preţ supraevaluat: tribune de stadion, componente pentru locuri de joacă, pichete PSI, indicatoare rutiere, de la mai multe societăţi comerciale, cu sediile în Olt şi Dolj. Au mai fost reţinute, în aceeaşi cauză, alte trei persoane, de la societăţile comerciale respective.

Prejudiciul creat este de peste 450.000 de lei. Primarul comunei Ţuglui a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore.

Conform IPJ Dolj, Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au luat măsura reţinerii pe baza de ordonanţă de reţinere pe 24 de ore împotriva a patru persoane învinuite de comiterea de infracţiuni economice.
În cursul zilei de ieri, în cadrul activităţilor de cercetare efectuate într-o cauză penală, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Dolj, au efectuat 3 percheziţii domiciliare în localităţile Potcoava, judeţul Olt, Băileşti şi Ţuglui, judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane suspecte de comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Din cercetările efectuate până în prezent, pe baza probatoriului existent la dosar, s-a stabilit că, în perioada 2008 – 2012, învinuitul Paulică NEAGOE, 58 de ani, din Ţuglui, Dolj, prin procedura de achiziţii directe de produse, a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare a fost supraevaluată, preţurile acestora depăşind cu mult preţurile existente pe piaţă la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 lei.

Prejudiciul cauzat prin efectuarea acestor plăţi a fost calculat ca rezultat dintre diferenţa dintre sumele plătite în mod nejustificat şi costurile reale şi este de aproximativ 450.000 lei.
Cel în cauză a achiziţionat diverse bunuri, respectiv complexe de joacă pentru copii, balansoare, leagăne, indicatoare rutiere şi de intrare/ieşire localitate, pichete PSI, stingătoare PSI de la mai multe societăţi comerciale, două dintre ele cu sediul în Potcoava, Olt, administrate de învinuitul M.IULIAN, 39 de ani, una cu sediul în Drăgăneşti-Olt, administrată de învinuitul C.CONSTANTIN, 54 de ani, o altă societate din Potcoava, Olt, administrată de învinuita R.ZAGA, 38 de ani şi de la o firmă din Băileşti, administrată de învinuita M.LUCIANA, de 19 ani.

În urma probatoriului administrat s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţe de reţinere pe 24 ore pentru învinuiţii N.PAULICĂ, M.IULIAN, C.CONSTANTIN ŞI R.ZAGA, care au fost introduşi în arestul I.P.J. Dolj.

În cursul zilei de astăzi, cei patru învinuiţi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea de sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă.



3 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-12-2006
    Locatie
     aici
    Mesaje
    493

    traiasca nea ion….
    cat e psd in floare nici in p …nu ma doare ….pardon la un metru ,ca e al dracului de nasol!!!!!

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    397

    Sper sa urmeze si ”primarita din craiova”……

  3. #3
    A%%
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    268

    Sa se controleze actele si prin alte comune (Podari etc), deoarece dovezile infractiunilor se pot gasi cu usurinta chiar in diversele documente, registre contabile, contracte samd. Nu e mare lucru. Numai sa se vrea. E plina tara de penali, care fura pe fata.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.