Lansare website MonumenteOltenia.ro

Lansare website MonumenteOltenia.ro

1.498
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

Astăzi, vineri, 19 iulie 2013, s-a lansat site-ul MonumenteOltenia.ro, ce se dorește a fi o punte de legătură între persoanele interesate de istoria și cultura regiunii. Sub sloganul “Oltenia Monumentală!”, site-ul reunește o colecție de informații despre monumentele istorice ale Olteniei, puse la dispoziția vizitatorilor sub formă de articole, știri, imagini și materiale video.

Site-ul s-a născut din dorința inițiatorilor de a aduce la lumină informații, povești și legende despre fiecare din cele 3317 monumente, ansambluri și situri arheologice de interes național și local din cele cinci județe ale Olteniei (Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți și Vâlcea). Principalele obiective al site-ului MonumenteOltenia.ro sunt facilitarea accesului publicului larg la informații relevante despre patrimoniul istoric, cultural și turistic al regiunii Oltenia și conștientizarea acestuia cu privire la potențialul istoric, cultural și turistic al zonei.

Cei doi inițiatori ai proiectului, Marius și Dana, sunt membri activi ai CraiovaForum.ro din 2005, respectiv 2007. Conform spuselor lor, au lansat MonumenteOltenia.ro din dorința de a le oferi “oltenilor din diaspora sau românilor din zone mai îndepărtate ale țării posibilitatea de a explora Oltenia cunoscută sau mai puțin cunoscută din confortul casei lor. Pentru cei care vizitează regiunea, ne propunem ca site-ul să devină, în timp, principala sursă de informații referitoare la istoria fiecărui monument, precum și o sursă de povești și legende care să transforme fiecare experiență de vizitare într-una culturală, istorică și turistică.”



1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […] Craiova Forum […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.